Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kachní stehna osolíme, posypeme oblíbeným koření a bylinkami a necháváme celou noc marinovat v lednici. Poté opláchneme vodou a přendáme do zapékací mísy tak, aby byla ponořena do sádla. Vložíme do trouby předehřáté na 90 – 110 °C a konfitujeme doměkka.
Tip: Jak konfitovat maso a v čem spočívá tato úprava se dozvíte v jednom z triků Kulinářské akademie zde.
Z konfitovaných kachních stehen stáhneme kůži, kterou vyškvaříme a získáme tak kachní sádlo. Maso ze stehen obereme, přidáme trochu sádla, opepříme, osolíme a zamícháme. Ochutíme hořčicí, červenou cibuli nakrájenou najemno, pažitku nakrájenou nadrobno, okurky nasekané najemno a zamícháme.
V pánvi necháme zkaramelizovat cukr a přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, přilijeme bílé víno a necháme provařit. Chléb nakrájíme na plátky a opečeme v rozpálené pánvi s trochou sádla dokřupava. Kachní rilettes namažeme na opečený chléb a ozdobíme zkaramelizovanou cibulí a malou okurkou.
Tip: Neochucený rilettes můžeme také vložit do sklenice a zalít sádlem. Získáme tak v podstatě konzervu, které vydrží v lednici delší dobu.