Roman Paulus
Doba přípravy6 hod. 30 min.

Kachní rillettes

Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz, kde nyní najdete recept na francouzskou specialitu. Připravte si kachní rillettes podle Romana Pauluse.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 4 kachní stehna Čerstvá porce
  • 100 g kachního sádla (získáme vyškvařením kůže z kachních stehen)
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 polév. lž. francouzské dijonské hořčice Duc de Coeur
  • 0.5 červené cibule
  • 50 g pažitky
  • 3 kořeněné okurky cornichons Freshona + na ozdobu
  • 50 g cukru krystal Castello
  • 2 cibule
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 1 dřevorubecký chléb
  • zapékací mísa

POSTUP

Konfitovaná kachní stehna

Kachní stehna osolíme, posypeme oblíbeným koření a bylinkami a necháváme celou noc marinovat v lednici. Poté opláchneme vodou a přendáme do zapékací mísy tak, aby byla ponořena do sádla. Vložíme do trouby předehřáté na 90 – 110 °C a konfitujeme doměkka.

Tip: Jak konfitovat maso a v čem spočívá tato úprava se dozvíte v jednom z triků Kulinářské akademie zde

Kachní rilettes

Z konfitovaných kachních stehen stáhneme kůži, kterou vyškvaříme a získáme tak kachní sádlo. Maso ze stehen obereme, přidáme trochu sádla, opepříme, osolíme a zamícháme. Ochutíme hořčicí, červenou cibuli nakrájenou najemno, pažitku nakrájenou nadrobno, okurky nasekané najemno a zamícháme.

V pánvi necháme zkaramelizovat cukr a přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, přilijeme bílé víno a necháme provařit. Chléb nakrájíme na plátky a opečeme v rozpálené pánvi s trochou sádla dokřupava. Kachní rilettes namažeme na opečený chléb a ozdobíme zkaramelizovanou cibulí a malou okurkou.

Tip: Neochucený rilettes můžeme také vložit do sklenice a zalít sádlem. Získáme tak v podstatě konzervu, které vydrží v lednici delší dobu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU