Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V menším hrnci rozpustíme máslo. Přidáme nadrobno nasekanou šalotku, bobkové listy, najemno nastrouhaný zázvor a na mírném plameni restujeme, dokud šalotka nezměkne. Potom přisypeme sůl, pepř, cukr a mletou skořici.
Tip: Můžeme přidat i hřebíček.
Jakmile se cukr rozpustí, přidáme 2 očištěné hrušky nakrájené na menší kousky. Podlijeme vínem a pokapeme citronovou šťávou. Nakonec přidáme 1 očištěnou hrušku nastrouhanou najemno. Promícháme a dusíme pod pokličkou za občasného míchání asi 20 minut do změknutí.
Očištěná kachní játra nakrájíme na hrubší plátky, přendáme na talíř, z jedné strany ochutíme solí a pepřem. V grilovací pánvi s trochou oleje necháme rozehřát máslo. Potom přidáme játra a krátce restujeme z obou stran dozlatova. Během opékání játra poléváme výpekem. Hotové stáhneme z ohně a přisypeme umytý a osušený špenát.
Lokše zahřejeme na suché pánvi z obou stran. Na závěr je pokapeme výpekem.
Do středu talíře naservírujeme skládané lokše. Na ně dáme hruškové čatní a kachní játra se špenátem. Na závěr pokapeme výpekem.