Kuchyně
Slovenská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Máte rádi moderní pojetí tradiční kuchyně? Tento recept pak bude pro vás to pravé! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil vynikající restovaná kachní játra s tradičními slovenskými lokšemi. K tomu přidal mladý špenát a hlavně hruškové čatní (neboli chutney). Dozvíte se zejména spoustu triků na to, jak restovat játra i jak překvapivě snadno připravit čatní z hrušek (ty můžete zkusit vyměnit za jablka). Tato moderní variace na tradiční slovenskou kuchyni je něco, co bude z talířů rychle pryč, ale na co budete ještě dlouho vzpomínat.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 614 kJ / 864 kcal
Bílkoviny
17,80 g
Tuky
66,20 g
Vláknina
5,40 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
52,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V menším hrnci rozpustíme máslo. Přidáme nadrobno nasekanou šalotku, bobkové listy, najemno nastrouhaný zázvor a na mírném plameni restujeme, dokud šalotka nezměkne. Potom přisypeme sůl, pepř, cukr a mletou skořici.
02.Tip: Můžeme přidat i hřebíček.
03.Jakmile se cukr rozpustí, přidáme 2 očištěné hrušky nakrájené na menší kousky. Podlijeme vínem a pokapeme citronovou šťávou. Nakonec přidáme 1 očištěnou hrušku nastrouhanou najemno. Promícháme a dusíme pod pokličkou za občasného míchání asi 20 minut do změknutí.
04.Očištěná kachní játra nakrájíme na hrubší plátky, přendáme na talíř, z jedné strany ochutíme solí a pepřem. V grilovací pánvi s trochou oleje necháme rozehřát máslo. Potom přidáme játra a krátce restujeme z obou stran dozlatova. Během opékání játra poléváme výpekem. Hotové stáhneme z ohně a přisypeme umytý a osušený špenát.
05.Lokše zahřejeme na suché pánvi z obou stran. Na závěr je pokapeme výpekem.
06.Do středu talíře naservírujeme skládané lokše. Na ně dáme hruškové čatní a kachní játra se špenátem. Na závěr pokapeme výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT