Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 10 min.

Jemný jogurtový koláč

Dokonalý recept na chutný jogurtový koláč podle Markéty Krajčovičové.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
16

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 500 g smetanového bílého jogurtu řeckého typu Eridanous
  • 4 × vejce "M"
  • 250 g cukru krystal Castello
  • 250 g másla
  • 100 g holandského kakaa na pečení Castello
  • 300 g polohrubé mouky Castello
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva Castello

Jogurtovo-tvarohová část

  • 500 g smetanového bílého jogurtu řeckého typu Eridanous
  • 500 g tučného tvarohu Pilos
  • 70 g moučkového cukru Castello
  • 1 × vanilkový pudink Belbake
  • pečicí plech (26 x 38 x 5 cm)
  • pečicí papír
  • cukrářský sáček s nástavcem
  • ruční mixér

POSTUP

Těsto

V míse ušleháme tuhý sníh z bílků. V mixéru smícháme žloutky s cukrem a rozpuštěným máslem. Do směsi přidáme jogurt, kakao a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Do těsta vmícháme opatrně sníh z bílků a těsto rozprostřeme do pečicím papírem vyloženého pečicího plechu.

Jogurtovo-tvarohová část

Ve větší míse smícháme metličkou jogurt, tvaroh, moučkový cukr a vanilkový pudink.

Jemný jogurtový koláč

Jogurtovo-tvarohovým krémem naplníme cukrářský sáček s nástavcem. S jeho pomocí utvoříme na tmavém těstě asi 5 světlých rovných pruhů mezi užšími částmi plechu. Pomocí lžičky (resp. jejího úchytu) vytvoříme speciální efekt. Docílíme ho pěti táhlými pohyby od jedné stěny plechu k druhé (na výšku). Koláč pečeme v předehřáté troubě na 160 °C 50-55 minut.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.