Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 25 min.

Jogurtové potěšení

Upečte si skvělý jogurtový moučník s kandovanými pomeranči. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 250 g vesnického jogurtu Pilos (obsah tuku 2,5 %)
  • 2 × vejce "M"
  • 200 g cukru krystal Castello
  • 200 ml slunečnicového oleje Promienna
  • 250 g polohrubé mouky Castello
  • 1 × balení kypřicího prášku do pečiva Castello
  • 1,5 × lžíce holandského kakaa na pečení Castello
  • máslo na vymazání formy

Náplň

  • 250 g vesnického jogurtu Pilos (obsah tuku 2,5 %)
  • 1 × balení vanilinového cukru Castello nebo vanilkový lusk
  • 100 g cukru krystal Castello
  • 150 g plnotučného tvarohu Pilos (obsah tuku 8,8 %)
  • 1 × balení vanilkového pudinku
  • 0,5 × balení kypřicího prášku do pečiva Castello

Čokoládové ozdoby

  • 1 × balení čokolády na vaření Fin Carré
  • 1 × balení vanilinového cukru nebo vanilkový lusk

Kandované pomeranče

  • 450 g pomerančů
  • 250 ml vody
  • 100 g cukru krystal Castello

Krém

  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 500 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 100 g cukru moučka Castello
  • kulatá forma (Ø 24 cm)
  • kuchyňský robot
  • cukrářský sáček
  • pečicí papír
  • talíř s vyšším okrajem + odkládací mřížka
  • sítko

POSTUP

Těsto

V robotu smícháme vejce, cukr a olej, po chvíli přidáme jogurt. Do mísy prosijeme mouku s kypřicím práškem a kakaem a nasypeme do robota k vyšlehané směsi. Vzniklé těsto nalijeme do máslem vymazané formy, povrch srovnáme stěrkou, vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme asi 20 minut.

Náplň

V míse smícháme jogurt s oběma cukry, žloutky a tvarohem. Mícháme nejprve stěrkou, poté metličkou. Přidáme pudink (prášek) a promícháme.Těsně před nalitím na upečené těsto ještě přisypeme prášek do pečiva.

Čokoládové ozdoby

V horké lázni rozpustíme čokoládu. Mezitím vytvoříme kornoutek z pečicího papíru, který naplníme rozpuštěnou čokoládou, a na plech vyložený pečicím papírem vytváříme např. kruhové čokoládové ozdoby. Necháme ztuhnout v lednici.

Tip

Z trojúhelníku (získáme přeložením a odříznutím pečicího papíru) smotáme kornoutek, jehož horní okraje ohneme směrem dovnitř. V užší části vznikne malý otvor pro tvoření tenké vrstvy čokolády.

Kandované pomeranče

Omyté pomeranče nakrájíme na plátky. Do pánve vlijeme vodu, přisypeme cukr, promícháme a vložíme plátky pomerančů. Vaříme na středním ohni asi 20 minut. Pomeranče zprůhlední a z vody s cukrem vznikne hustší sirup. Snížíme plamen na mírný a povaříme ještě asi 10 minut. Pomeranče vyndáme a necháme okapat na mřížce. Krájíme na poloviny.

Krém

V míse smícháme mascarpone, smetanu, moučkový cukr a ušleháme.

Koláč

Na upečený korpus nalijeme opatrně náplň a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 15 minut. Po vychladnutí skládáme na koláč půlky pomerančů. Do cukrářského sáčku vložíme krém, kterým ozdobíme obvod koláče a střed. Dozdobíme čokoládovými ozdobami.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.