Roman Paulus
Doba přípravy10 min.

Jemná francouzská omeleta

Vajíčka jsou populární snídaně, kterou připravíte snadno a rychle. Ale i taková na první pohled obyčejná omeleta se dá dotáhnout k dokonalosti, když přesně víte, jak na to. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na přípravu francouzské omelety, jejíž příprava se podobá míchaným vajíčkům. To je jedním z důvodů, proč je taková omeleta krásně nadýchaná a krémová zároveň. Abyste si na ní pochutnali, budete potřebovat už jen trochu másla a čerstvého pečiva.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × vejce „S“
  • sůl
  • 1 × lžička nasekaná pažitka
  • 1 × lžíce másla
  • pepř
  • k podávání pečivo

POSTUP

V misce rozšleháme 3–4 vejce se solí a nasekanými bylinkami.

Tip: Část nasekaných bylinek si nechte stranou k podávání.

Ve středně rozehřáté pánvi rozpustíme lžíci másla. Následně přidáme rozkvrdlaná vejce a stěrkou ze stran a od spodu promícháváme. Když se vejce začnou asi z poloviny srážet, uhladíme hmotu po celé ploše pánve a už nemícháme.

Když je omeleta zespodu celistvá a z vrchu krémová, stáhneme plamen a omeletu stěrkou zarolujeme ke straně.

Omeletu přendáme na talíř, potřeme čerstvým máslem, posypeme zbylou pažitkou a podáváme s opečeným pečivem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez pečiva): 379 kcal, 25 g bílkovin, 2 g sacharidů, 30 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.