Počet porcí
3 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Jelení maso není výborné jen na guláš nebo steak, ale skvěle se hodí i na přípravu tradičních řízků. Dokazuje to i tento výborný recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Ve video návodu se naučíte řízek správně naklepat i nařezat tak, aby se vám na pánvi nekroutil. Zároveň také zjistíte, jak připravit netradiční trojobal, do kterého kromě mouky, vajíčka a strouhanky přijde i voňavá citronová a pomerančová kůra a neméně aromatický rozmarýn. Nakonec už jen stačí řízky obalit, osmažit a podávat se šťouchanými bramborami.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 310 kJ / 1 269 kcal
Bílkoviny
63,80 g
Tuky
51,10 g
Vláknina
15,50 g
Sůl
3,20 g
Sacharidy
141,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. V rozpálené pánvi s máslem a olejem orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou na nudličky.
02.Maso naklepeme přes fólii, osolíme a opepříme. Do strouhanky přidáme nastrouhanou pomerančovou a citronovou kůru a nasekaný rozmarýn. Vejce rozšleháme. Maso obalíme v trojobale, nejprve v mouce, následně ve vejcích a ochucené strouhance. Obalené řízky usmažíme v pánvi s rostlinným olejem do křupava.
03.Uvařené brambory scedíme, přidáme k orestované cibuli a rozšťoucháme. Podle chuti osolíme. V míse smícháme rukolu, cherry rajčata nakrájená na kolečka, menší kousky lahůdkové cibulky, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř.
04.Jelení řízek podáváme se šťouchanými bramborami a lehkým zeleninovým salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT