Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Jelení řízek v ochucené strouhance se šťouchanými bramborami

Jelení maso není výborné jen na guláš nebo steak, ale skvěle se hodí i na přípravu tradičních řízků. Dokazuje to i tento výborný recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Ve video návodu se naučíte řízek správně naklepat i nařezat tak, aby se vám na pánvi nekroutil. Zároveň také zjistíte, jak připravit netradiční trojobal, do kterého kromě mouky, vajíčka a strouhanky přijde i voňavá citronová a pomerančová kůra a neméně aromatický rozmarýn. Nakonec už jen stačí řízky obalit, osmažit a podávat se šťouchanými bramborami. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
3

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 kg brambory
  • 50 g máslo Pilos
  • extra panenský olivový olej Primadona
  • 70 g cibule
  • 500 g jelení stehno
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 200 g strouhanka Belbake
  • 1 × pomeranč (kůra)
  • 1 × citron (kůra)
  • čerstvý rozmarýn
  • 2 × vejce „M“
  • 100 g hladká mouky Belbake
  • na smažení rostlinný olej Vita D´or
  • 100 g rukola
  • 100 g cherry rajčata
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • pánev
  • potravinářská fólie
  • šťouchadlo na brambory
  • palička na maso
  • struhadlo

POSTUP

Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. V rozpálené pánvi s máslem a olejem orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou na nudličky. 

Maso naklepeme přes fólii, osolíme a opepříme. Do strouhanky přidáme nastrouhanou pomerančovou a citronovou kůru a nasekaný rozmarýn. Vejce rozšleháme. Maso obalíme v trojobale, nejprve v mouce, následně ve vejcích a ochucené strouhance. Obalené řízky usmažíme v pánvi s rostlinným olejem do křupava. 

Uvařené brambory scedíme, přidáme k orestované cibuli a rozšťoucháme. Podle chuti osolíme. V míse smícháme rukolu, cherry rajčata nakrájená na kolečka, menší kousky lahůdkové cibulky, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. 

Jelení řízek podáváme se šťouchanými bramborami a lehkým zeleninovým salátem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.