Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Jelení kýta s bramborovými plackami, houbami a omáčkou z portského vína

Myslíte si, že recepty se zvěřinou jsou příliš složité? Vůbec ne! Šéfkuchař Roman Paulus připravil video návod na dokonalé steaky z jelení kýty doplněné o houby, bramborové placky a omáčku z červeného portského vína.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 8 × plátků jelení kýty
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • řepkový olej Vita D'or
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • 3 × lžíce másla Pilos
  • 2 × šalotky
  • 200 ml červeného portského vína Tawny Port Armilar
  • 300 g vařených brambor
  • 1 × vejce „M“
  • 1 × lžíce sekané listové petržele + na ozdobu
  • 90 g hrubé mouky Belbake
  • 400 g čerstvých hub mix (hlíva + žampiony)
  • struhadlo nebo lis na brambory

POSTUP

Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran v pánvi s rozehřátým olejem. Přidáme i snítku rozmarýnu. Maso vyndáme na talíř a dáme stranou odpočinout.

Do výpeku v pánvi dáme kousek másla, nadrobno nakrájenou šalotku a zpěníme. Poté zalijeme vínem a zredukujeme.

Omyté a oloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme a propasírujeme do misky (můžeme i nastrouhat). Přidáme vejce, sůl, sekanou listovou petržel, zamícháme, přisypeme hrubou mouku a vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vyválíme placku vysokou asi 1 cm. Vykrajujeme kolečka, která opékáme dozlatova z obou stran v pánvi s olejem a lžící másla.

V pánvi, ve které jsme připravovali bramborové placky, důkladně orestujeme na kousky nakrájené houby s trochou rozmarýnu. Osolíme a opepříme.

Ke zredukované vinné omáčce přidáme kousek másla, vložíme masové plátky a prohřejeme. Podáváme bramborové placky, orestované houby a dva plátky z jelení kýty, které přelijeme portskou omáčkou. Nakonec můžeme posypat čerstvě namletým pepřem a ozdobíme lístkem petržele.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU