Myslíte si, že Japonci nemlsají a žádné japonské sladkosti neexistují? Omyl! I Japonce honí mlsná. Tu zaženou třeba fantastickou japonskou roládou s ovocem. Zkuste ji také.
Myslíte si, že Japonci nemlsají a žádné japonské sladkosti neexistují? Omyl! I Japonce honí mlsná. Tu zaženou třeba fantastickou japonskou roládou s ovocem. Zkuste ji také.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků, 60 g cukru, soli a citronové šťávy vyšleháme pevný sníh.
2. Olej s mlékem šleháme metličkou, až vznikne emulze. Přidáme žloutky, 15 g cukru, zrníčka vanilky a prošleháme. Do směsi přidáme ještě prosátou mouku se škrobem a důkladně promícháme.
3. Do žloutkové směsi přidáme asi 1/3 vyšlehaných bílků a důkladně promícháme. Poté žloutkovou směs přidáme do zbytku sněhu a lehce zamícháme. Těsto dokonale rozetřeme na pečicí papír a přemístíme na plech. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 30 minut.
4. Upečený plát necháme úplně vychladnout. Poté pomocí druhého pečicího papíru otočíme a odstraníme pečicí papír, na kterém se plát pekl.
5. Studenou smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem a rozetřeme ji na připravený plát. Na jedné straně necháme hrbolek, aby se roláda snadněji zarolovala.
Tip: Roládu můžete naplnit libovolným ovocem, hodí se však měkčí zralé ovoce, třeba jahody nebo banány.
6. Kiwi oloupeme, nakrájíme na plátky a naskládáme na šlehačku.
7. Jemně roládu zarolujeme a utáhneme. Necháme ztuhnout v lednici 2–3 hodiny, klidně i přes noc.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 233 kcal, 5 g bílkovin, 18 g sacharidů, 16 g tuků.