Mirka van Gils Slavíková
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Japonská ovocná roláda

Myslíte si, že Japonci nemlsají a žádné japonské sladkosti neexistují? Omyl! I Japonce honí mlsná. Tu zaženou třeba fantastickou japonskou roládou s ovocem. Zkuste ji také.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 5 × vejce „M“
  • 75 g cukr krupice Belbake
  • × špetka sůl Kania
  • 2 g citronová šťáva
  • 45 g slunečnicový olej Vita D´or
  • 50 g plnotučné mléko Pilos
  • 1 × vanilkový lusk
  • 40 g hladká mouka Belbake
  • 20 g kukuřičný škrob

Náplň:

  • 200 g smetana ke šlehání Pilos (40 % tuku)
  • 20 g moučkový cukr Belbake
  • 4 × kiwi

POSTUP

1. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků, 60 g cukru, soli a citronové šťávy vyšleháme pevný sníh. 

2. Olej s mlékem šleháme metličkou, až vznikne emulze. Přidáme žloutky, 15 g cukru, zrníčka vanilky a prošleháme. Do směsi přidáme ještě prosátou mouku se škrobem a důkladně promícháme.

3. Do žloutkové směsi přidáme asi 1/3 vyšlehaných bílků a důkladně promícháme. Poté žloutkovou směs přidáme do zbytku sněhu a lehce zamícháme. Těsto dokonale rozetřeme na pečicí papír a přemístíme na plech. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 30 minut.

4. Upečený plát necháme úplně vychladnout. Poté pomocí druhého pečicího papíru otočíme a odstraníme pečicí papír, na kterém se plát pekl. 

5. Studenou smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem a rozetřeme ji na připravený plát. Na jedné straně necháme hrbolek, aby se roláda snadněji zarolovala.  

Tip: Roládu můžete naplnit libovolným ovocem, hodí se však měkčí zralé ovoce, třeba jahody nebo banány.

6. Kiwi oloupeme, nakrájíme na plátky a naskládáme na šlehačku.

7. Jemně roládu zarolujeme a utáhneme. Necháme ztuhnout v lednici 2–3 hodiny, klidně i přes noc.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 233 kcal, 5 g bílkovin, 18 g sacharidů, 16 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.