Roman Paulus
Doba přípravy10 min.

Jak oloupat kiwi

Kiwi je úžasně všestranné ovoce, které se hodí jak do ovocných dortů, smoothies, party drinků, tak i do osvěžujících salátů. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod o tom, jak takové kiwi správně oloupat. Naučíte se rovnou několik způsobů, ať už chystáte kiwi krájet ozdobně, nebo ho potřebujete jen na rozmixování do smoothie či drinku. Bude vám stačit nožík, lžíce a trocha cviku.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

POSTUP

Způsob 1:

Kiwi seřízneme špičku, kde byl květ, a nařízneme i druhou stranu i okolo stopky. Tu následně vykroutíte i s dřevnatým vnitřkem. Slupku z kiwi okrájíme opatrně nožem. Pokud máme pevný plod, můžeme použít i škrabku na brambory. 

Získáme tak celý plod ovoce vhodný na jakékoli další krájení.

Způsob 2:

Kiwi seřízneme špičku, kde byl květ, a nařízneme i druhou stranu i okolo stopky. Tu následně vykroutíme i s dřevnatým vnitřkem. Střed vydloubneme lžící nebo lžičkou podle velikosti. Získáme tak oloupaný válec, který se dobře krájí na nudličky, měsíčky nebo špalíčky.

Způsob 3:

Kiwi rozpůlíme a každou půlku vydloubneme lžící nebo lžičkou podle velikosti. 

Získáme tak dvě celistvé polokoule oloupaného ovoce. 

Pokud slupku ponecháme, můžeme kiwi rovnou jíst/vydloubávat lžičkou jako ovoce z misky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.