Způsob 1:
Kiwi seřízneme špičku, kde byl květ, a nařízneme i druhou stranu i okolo stopky. Tu následně vykroutíte i s dřevnatým vnitřkem. Slupku z kiwi okrájíme opatrně nožem. Pokud máme pevný plod, můžeme použít i škrabku na brambory.
Získáme tak celý plod ovoce vhodný na jakékoli další krájení.
Způsob 2:
Kiwi seřízneme špičku, kde byl květ, a nařízneme i druhou stranu i okolo stopky. Tu následně vykroutíme i s dřevnatým vnitřkem. Střed vydloubneme lžící nebo lžičkou podle velikosti. Získáme tak oloupaný válec, který se dobře krájí na nudličky, měsíčky nebo špalíčky.
Způsob 3:
Kiwi rozpůlíme a každou půlku vydloubneme lžící nebo lžičkou podle velikosti.
Získáme tak dvě celistvé polokoule oloupaného ovoce.
Pokud slupku ponecháme, můžeme kiwi rovnou jíst/vydloubávat lžičkou jako ovoce z misky.