Jak usmažit řízky ve velkém
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

 Chystáte hostinu, rodinnou oslavu nebo jen prostě máte velký hlad jako Demo? Roman Paulus vám ve videu ukáže, jak efektivně usmažit velké množství řízků. Díky jeho tajnému triku to zvládnete rychle a řízky budou stále chutnat fantasticky. Perfektní recept pro každou větší akci a Demův hlad. 

Tagy

Kuchařské techniky

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • kuřecí řízky
  • vepřové řízky
  • 600 g hladká mouka
  • 200 ml plnotučné mléko
  • 8 × vejce „M“
  • strouhanka
  • olej nebo přepuštěné máslo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

12 066 kJ / 2 884 kcal

Bílkoviny

118,80 g

Tuky

51,10 g

Vláknina

16,20 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

470,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z mouky, mléka a vajec vymícháme hladké těstíčko. To by mělo mít konzistenci hustšího těsta na palačinky. Řízky obalíme nejprve v těstíčku a poté ve strouhance.

02.Řízky smažíme v rozpálené pánvi z obou stran dozlatova. 

03.Při smažení řízků musíme olej postupně vyměňovat. Když se znečistí, přecedíme přes ho sítko s papírem a dolijeme znovu čerstvým.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo