Jak skladovat vánoční cukroví
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vánoční cukroví pečeme v předstihu, aby zkřehlo a chutě se proležely. Důležité však také je, jak cukroví skladujeme. To nám poradí Mirka van Gils Slavíková.


Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Orientační nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Tipy na skladování cukroví: 

  • Cukroví skladujte vždy v uzavřené nádobě – ideálně plechové nebo plastové. Pokud je okolní teplota nižší než 5 °C, můžete cukroví výjimečně uložit i do papírové nádoby.
  • Dózy není nutné vykládat, ale pokud je chcete vyložit, použijte pečicí papír. Papírový ubrousek se pro tento účel nehodí.
  • Plněné cukroví skládejte nastojato, aby se nedeformovalo. Neplněné, sušší cukroví – například kokosky – můžete skládat na sebe.
  • Cukroví obalované v moučkovém cukru skladujte v samostatné krabičce, aby se cukrem neznečistily ostatní druhy.
  • Cukroví potřebuje sucho a chladno, proto ho neskladujte na balkoně, kde je teplota kolem 10 °C.
  • Pokud je cukroví stále tvrdé, přidejte do krabičky měsíček jablka.

Stačí opravdu jeden měsíček. Pokud použijete více, cukroví bude rozmočené. 

  • Pečte cukroví v doporučeném předstihu – ani příliš brzy, ani příliš pozdě. Každý druh potřebuje, i při správném skladování, odlišnou dobu na rozležení. S tím vám pomůže náš pečicí kalendář.
  • Pečte nejlépe jen tolik cukroví, kolik se zkonzumuje do Silvestra. Poté už cukroví ztrácí na chuti.
  • Neukládejte cukroví do mrazáku – snadno přejímá pachy ostatních potravin.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo