Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nebaví vás zdlouhavě vyloupávat semínka z granátového jablka? Šéfkuchař Roman Paulus prozradí ve videu Kulinářské akademie Lidlu trik, jak z granátového jablíčka dostat semínka snadno a hlavně rychle. Zjistíte jak granátové jablko naříznout, k čemu slouží miska s vodou při loupání jablka i jak granátová zrníčka využít. Zapomeňte na rudé cákance po celé kuchyni a naučte se s námi užitečný trik, díky kterému se už nebudete ostýchat oblíbené ovoce vložit do košíku.
Granátovému jablku odřízneme konec v oblasti stopky.
Na tvaru ovoce můžeme vidět vystouplé linie od bubáka (uschlého zbytku květu) ke stopce, které naznačují rozdělení na segmenty. Na těchto liniích slupku nařízneme.
Ovoce rozevřeme a začnou vypadávat první zrníčka.
Nad miskou se studenou vodou začneme vybírat plody za pomocí prstů. Nebo zvolíme snazší variantu, kdy na slupku ovoce klepeme lžící a zrníčka tak sama vypadávají do misky s vodou.
V misce se separují (propadávají na dno) od obalu, který zůstává plavat na hladině. Nakonec tedy stačí posbírat nechtěné kousky z hladiny a zralá zrníčka přecedit skrz sítko.
Chutná zrníčka využijtete zejména v syrovém stavu, kdy se jí i se semínky. Hodí se do jogurtů a snídaňových kaší a do studené kuchyně na dozdobení salátů a zákusků. Své uplatnění má i vylisovaná šťáva, ze které si připravuje výborná letní limonáda.
Semínka výborně doplní salát z pohanky, červené řepy a kozího sýra, orientální kuskusový salát s pečenou plněnou krkovicí a nebo salát z pečeného lilku.