Roman Paulus
Doba přípravy3 hod.

Pečená plněná krkovice s orientálním kuskusem

Pečená plněná krkovice s orientálním kuskusem je originální recept Romana Pauluse na chutný oběd nebo večeři. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Konfitovaný česnek

  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 20 stroužků česneku
  • bobkový list Mikado

Pečená krkovice

  • 20 stroužků konfitovaného česneku
  • 2 polév. lž. hrubozrnné hořčice
  • 2 pomeranče (šťáva + kůra)
  • 2 polév. lž. sekané listové petržele
  • 1 kg vepřové krkovice bez kosti Řezníkova čerstvá porce v celku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 polév. lž. květového medu

Kuskus

  • drůbeží vývar
  • 400 g vařeného kuskusu
  • 1 červená cibule
  • 100 g papriky tří barev
  • 1 polév. lž. másla Pilos
  • 8 sušených meruňek Alesto
  • 50 g kešu ořechů Alesto
  • 1 polév. lž. sekané máty + lístky na ozdobu
  • 1 granátové jablko (zrníčka)

POSTUP

Konfitovaný česnek:

Olivový olej nalijeme do menšího hrnce a lehce zahřejeme. Přidáme oloupané stroužky česneku, bobkový list a zahřejeme na 80-90°C. Dávejte pozor, aby se nic nepřipálilo.

Následně hrnec vložíme do trouby předehřáté na 90-95 °C a hodinu konfitujeme.

Videorecept na konfitovaný česnek naleznete v Kulinářské akademii Lidlu zde.

Česneková pasta:

Rozmačkáme konfitovaný česnek, přidáme hořčici, nastrouhanou pomerančovou kůru, najemno nasekanou listovou petržel a smícháme do jednolité pasty.

Pečená krkovice:

Krkovici rozřízneme na jeden velký plát, překryjeme fólií a naklepeme. Poté sundáme fólii, osolíme, opepříme a potřeme česnekovou pastou tak, aby na konci rolády zůstalo maso nepotřené. Maso zarolujeme a vzniklou roládu svážeme provázkem. Ještě jednou z vrchu osolíme, přendáme do pekáče, polijeme medem, podlijeme pomerančovou šťávou a trochou vody. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 135 °C asi 2 hodiny doměkka. Ke konci alobal sundáme s dopečeme asi 30 minut dozlatova.

Kuskus:

Kuskus uvaříme dle návodu, jen místo vody použijeme drůbeží vývar.

Na lžíci másla orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli a papriku na kostičky, přidáme nakrájené sušené meruňky, kuskus, promícháme a dokončíme orestovanými kešu ořechy, dle potřeby solí a čerstvě nasekanou mátou.

Servírování:

Výpek z rolády slijeme do hrnce a necháme prohřát, z rolády sundáme provázek a nakrájíme na plátky. Servírujeme kuskus ozdobený zrníčky granátového jablka a mátou společně s masovou roládou přelitou teplým výpekem, který můžete servírovat i v mističce zvlášť.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU