Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Olivový olej nalijeme do menšího hrnce a lehce zahřejeme. Přidáme oloupané stroužky česneku, bobkový list a zahřejeme na 80-90°C. Dávejte pozor, aby se nic nepřipálilo.
Následně hrnec vložíme do trouby předehřáté na 90-95 °C a hodinu konfitujeme.
Videorecept na konfitovaný česnek naleznete v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Rozmačkáme konfitovaný česnek, přidáme hořčici, nastrouhanou pomerančovou kůru, najemno nasekanou listovou petržel a smícháme do jednolité pasty.
Krkovici rozřízneme na jeden velký plát, překryjeme fólií a naklepeme. Poté sundáme fólii, osolíme, opepříme a potřeme česnekovou pastou tak, aby na konci rolády zůstalo maso nepotřené. Maso zarolujeme a vzniklou roládu svážeme provázkem. Ještě jednou z vrchu osolíme, přendáme do pekáče, polijeme medem, podlijeme pomerančovou šťávou a trochou vody. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 135 °C asi 2 hodiny doměkka. Ke konci alobal sundáme s dopečeme asi 30 minut dozlatova.
Kuskus uvaříme dle návodu, jen místo vody použijeme drůbeží vývar.
Na lžíci másla orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli a papriku na kostičky, přidáme nakrájené sušené meruňky, kuskus, promícháme a dokončíme orestovanými kešu ořechy, dle potřeby solí a čerstvě nasekanou mátou.
Výpek z rolády slijeme do hrnce a necháme prohřát, z rolády sundáme provázek a nakrájíme na plátky. Servírujeme kuskus ozdobený zrníčky granátového jablka a mátou společně s masovou roládou přelitou teplým výpekem, který můžete servírovat i v mističce zvlášť.