Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Sezóna červené řepy je tu! Připravte si zdravý a sytý salát z pohanky s červenou řepou, medem a rozpečeným kozím sýrem. Jednoduchý recept na pohankový salát ukáže šéfkuchař Roman Paulus.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 929 kJ / 461 kcal
Bílkoviny
23,00 g
Tuky
31,90 g
Vláknina
4,00 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
23,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Pohanku uvaříme dle návodu a červenou řepu nakrájíme na kostky.
02.Obojí smícháme v míse, ochutíme medem, octem, solí, pepřem a zakápneme olivovým olejem a necháme rozležet.
03.V pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém opražíme na kostičky nakrájené pečivo dokřupava. Po vypnutí plamene zasypeme grilovacím kořením, promícháme a přendáme do misky.
04.Kozí sýr nakrájíme na plátky a flambovací pistolí svrchu opečeme.
05.Na talíř nandáme mix salátů a na ně ochucenou pohanku s řepou. Ještě teplé plátky sýra pokládáme na salát, který ozdobíme opraženým kostičkami pečiva a slunečnicovými semínky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT