Roman Paulus

Jak namíchat domácí dýňové koření pumpkin spice

Pokud rádi vaříte s dýní, ať už se jedná o dýňové polévky, dezerty, chléb anebo třeba jen pumpkin spice latte, bude se vám hodit trik šéfkuchaře Romana Pauluse na dýňové koření. To samotné neobsahuje žádnou dýni, ale namísto toho spoustu koření, které se k ní náramně hodí – nové koření, hřebíček či třeba sušený zázvor nebo skořici. Zjistíte také, proč byste měli na drcení koření používat hmoždíř anebo čeho dosáhnete, když koření před samotným drcením ještě krátce nasucho orestujete v pánvi.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × lžička mleté nové koření
  • 1 × lžička mletý hřebíček
  • 1,5 × lžíce mletá skořice
  • 1 × lžička mletý zázvor
  • 1 × lžička mletý muškátový oříšek

POSTUP

Všechno koření pořádně promícháme a uchováváme v dobře uzavíratelné nádobě, aby koření neztratilo aroma. 

Tip: Pro to nejlepší aroma koření namelte v hmoždíři.

Dýňové koření dodá receptům typickou lahodnou chuť i vůni a můžeme ho použít na všechny recepty z dýně, jako je dýňový chléb, bábovka, muffiny nebo lívance. Vynikne však i v nepečeném cheesecaku, k dochucení dýňové zmrzliny nebo k přípravě oblíbeného dýňového latté. 

Tip: Pro ještě výraznější chuť koření předem nasucho v pánvi opražte. To však dělejte pouze s celým kořením, nikoli mletým.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.