Hovězí tagliata
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Už jste někdy slyšeli název „hovězí tagliata“? A víte, co to je? Pokud vás tento kousek italské kuchyně zatím míjel, poznejte ho společně se šéfkuchařem Romanem Paulusem. Ten vám ukáže, že tagliata je vlastně jen další krok od italského carpaccia. Připravuje se z hovězí svíčkové, která stráví několik minut na grilu. Naučíte se, jak správně svíčkové steaky připravit, grilovat, ale i krájet, aby se na talíři vyjímaly. Nakonec bude stačit přidat jen jednoduchý salát s rukolou, sušenými rajčaty a parmezánem.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × irské steaky z hovězí svíčkové
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 125 g rukoly
  • 4 × větvičky rozmarýnu
  • 1 × citron (šťáva)
  • 100 g sušených rajčat Italiamo
  • 60 g kaparů Italiamo
  • 100 g chlebových krutonků
  • 100 g parmazánu Pramiggiano Reggiano Italiamo
  • 2 × lžíce krémového balsamica Italiamo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 183 kJ / 761 kcal

Bílkoviny

64,90 g

Tuky

43,40 g

Vláknina

3,80 g

Sůl

3,60 g

Sacharidy

29,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso osolíme a opepříme z obou stran a pokapeme olivovým olejem. Grilujeme ze začátku na žhavé části grilu, po třech minutách otočíme, opečeme z druhé strany a následně přemístíme do chladnější zóny, kde dopečeme.

02.Hotové steaky přendáme na talíř, přikryjeme rozmarýnem, pokapeme olivovým olejem, přiklopíme alobalem a necháme odpočinout.

03.Na talíř rozložíme rukolu, kterou pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Přidáme natrhaná sušená rajčata, sůl, pepř, celé kapary, posypeme krutonky a nakonec na salát položíme odpočatý steak nakrájený proti vláknu na tenké plátky.

04.Před servírováním posypeme hoblinkami parmazánu a pokapeme balsamicem.

Jak připravit chlebové krutonky se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo