Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Už jste někdy slyšeli název „hovězí tagliata“? A víte, co to je? Pokud vás tento kousek italské kuchyně zatím míjel, poznejte ho společně se šéfkuchařem Romanem Paulusem. Ten vám ukáže, že tagliata je vlastně jen další krok od italského carpaccia. Připravuje se z hovězí svíčkové, která stráví několik minut na grilu. Naučíte se, jak správně svíčkové steaky připravit, grilovat, ale i krájet, aby se na talíři vyjímaly. Nakonec bude stačit přidat jen jednoduchý salát s rukolou, sušenými rajčaty a parmezánem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 183 kJ / 761 kcal
Bílkoviny
64,90 g
Tuky
43,40 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
3,60 g
Sacharidy
29,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso osolíme a opepříme z obou stran a pokapeme olivovým olejem. Grilujeme ze začátku na žhavé části grilu, po třech minutách otočíme, opečeme z druhé strany a následně přemístíme do chladnější zóny, kde dopečeme.
02.Hotové steaky přendáme na talíř, přikryjeme rozmarýnem, pokapeme olivovým olejem, přiklopíme alobalem a necháme odpočinout.
03.Na talíř rozložíme rukolu, kterou pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Přidáme natrhaná sušená rajčata, sůl, pepř, celé kapary, posypeme krutonky a nakonec na salát položíme odpočatý steak nakrájený proti vláknu na tenké plátky.
04.Před servírováním posypeme hoblinkami parmazánu a pokapeme balsamicem.
Jak připravit chlebové krutonky se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT