Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Hovězí carpaccio*

Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin: z masa, ryb a mořských plodů, zeleniny nebo také ovoce. Klasické italské carpaccio, které bylo poprvé připraveno v Benátkách, se však připravuje z hovězí svíčkové. Roman Paulus Vám prozradí recept na carpaccio z hovězího masa, podává ho s rukolou, hoblinkami parmezánu a tenkými plátky žampionů. Podívejte se, jak si tento rychlý, a přitom exkluzivní předkrm můžete připravit sami doma.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g hovězí svíčkové
  • 100 g rukoly
  • extra panenský olivový olej
  • balsamico
  • sůl
  • pepř
  • 1 × hrst drobné lístky na ozdobu (lichořeřišnice, šťovík)

POSTUP

Hovězí svíčkovou nakrájíme na tenké plátky, které pak mezi dvěma fóliemi rozmělníme paličkou nebo tloukem na velice tenkou placku. Z masa odstraníme šlachy, poté uděláme kuličku, kterou rozklepeme na tenký plátek. Pomocí kuchařské karty upravíme do požadovaného tvaru a uhladíme.

Rukolu namarinujeme olivovým olejem, balsamicem, osolíme, opepříme, promícháme a položíme doprostřed talíře. Na rukolu přemístíme připravené maso, opepříme, osolíme, ozdobíme zbylou marinovanou rukolou, lístky lichořeřišnice a šťovíku, hoblinkami parmezánu a plátky čerstvých žampionů a zakápneme olivovým olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.