Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Hovězí tagliata

Už jste někdy slyšeli název „hovězí tagliata“? A víte, co to je? Pokud vás tento kousek italské kuchyně zatím míjel, poznejte ho společně se šéfkuchařem Romanem Paulusem. Ten vám ukáže, že tagliata je vlastně jen další krok od italského carpaccia. Připravuje se z hovězí svíčkové, která stráví několik minut na grilu. Naučíte se, jak správně svíčkové steaky připravit, grilovat, ale i krájet, aby se na talíři vyjímaly. Nakonec bude stačit přidat jen jednoduchý salát s rukolou, sušenými rajčaty a parmezánem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × irské steaky z hovězí svíčkové
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 125 g rukoly
  • 4 × větvičky rozmarýnu
  • 1 × citron (šťáva)
  • 100 g sušených rajčat Italiamo
  • 60 g kaparů Italiamo
  • 100 g chlebových krutonků
  • 100 g parmazánu Pramiggiano Reggiano Italiamo
  • 2 × lžíce krémového balsamica Italiamo

POSTUP

Maso osolíme a opepříme z obou stran a pokapeme olivovým olejem. Grilujeme ze začátku na žhavé části grilu, po třech minutách otočíme, opečeme z druhé strany a následně přemístíme do chladnější zóny, kde dopečeme.

Hotové steaky přendáme na talíř, přikryjeme rozmarýnem, pokapeme olivovým olejem, přiklopíme alobalem a necháme odpočinout.

Na talíř rozložíme rukolu, kterou pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Přidáme natrhaná sušená rajčata, sůl, pepř, celé kapary, posypeme krutonky a nakonec na salát položíme odpočatý steak nakrájený proti vláknu na tenké plátky.

Před servírováním posypeme hoblinkami parmazánu a pokapeme balsamicem.

Tip: Jak připravit chlebové krutonky se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU