Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Hovězí steak s gorgonzolovým dipem

Jestliže máte hovězí maso spojené hlavně s těžkými a hutnými recepty, vyzkoušejte toto lehké letní jídlo podle návodu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Naučíte se připravovat jednoduché a libové steaky z hovězí kýty a k tomu namíchat skvělou zeleninovou směs z lahůdkové cibulky, cherry rajčátek, pálivé papričky a česneku. Nakonec hravě připravíte ještě jednoduchý dip z gorgonzoly (nebo jiného sýra s modrou plísní) a zakysané smetany. Na ozdobu přijde už jen trocha pražených ořechů.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 hrst mixu ořechů Alesto
  • 120 g gorgonzoly Lovilio
  • 250 g zakysané smetany Pilos
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 hrst čerstvé pažitky
  • 4 hovězí steaky z kýty mladého býka
  • olivový olej Primadonna
  • 1 svazek lahůdkové cibulky
  • 2 pálivé papričky
  • 3 stroužky česneku
  • 500 g cherry rajčat
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 100 g rukoly
  • 1 citron

POSTUP

Ořechy krátce opečeme v suché pánvi. V misce promícháme gorgonzolu, smetanu, špetku soli, pepř a najemno nasekanou pažitku.

Steaky pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Opékáme v rozpálené grilovací pánvi z obou stran dozlatova. Hotové pokapeme šťávou z poloviny citronu a olejem. Přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme odpočnout aspoň dvě minuty.

Cibulky nakrájíme na větší kusy, papričky zbavené semínek a česnek nadrobno a rajčata na poloviny. Do rozehřáté pánve s olejem postupně přidáváme nejprve cibulky a po chvíli i rajčata s papričkami a česnekem. Osolíme a opepříme. Před dokončením pokapeme šťávou z poloviny citronu a stáhneme z ohně. Posypeme nahrubo nasekanou bazalkou a necháme mírně vychladnout. Na závěr zlehka promícháme rukolu.

Do středu talíře naservírujeme zeleninu, na kterou položíme steak. Přidáme gorgonzolový dip a posypeme nahrubo nasekanými ořechy.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU