Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Hovězí plec se dá připravit na spoustu způsobů, ale jedním z těch nejlepších je dušení. A právě proto natočil šéfkuchař Marcel Ihnačák video recept, ve kterém připravuje dušenou hovězí plec se sušenými houbami a slaninou. Do základu kromě toho přijde samozřejmě i vepřové sádlo, cibule a pro svátečnější chuť i sušené švestky. „Houbový hovězí guláš“ pak skvěle doplní červené suché víno (jak v hrnci, tak ve sklenici při podávání) a rýže coby příloha.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 485 kJ / 833 kcal
Bílkoviny
46,50 g
Tuky
30,10 g
Vláknina
4,00 g
Sůl
3,50 g
Sacharidy
84,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci s rozehřátým sádlem orestujeme na kostky nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli, nové koření, bobkové listy, pepř a sůl. Promícháme a dále restujeme. Přihodíme nasekanou pálivou papričku a česnek. Do základu přidáme překrojené sušené houby a sušené švestky. Základ restujeme dozlatova. Následně přidáme nakrájené maso, promícháme, necháme zatáhnout, osolíme, opepříme a podlijeme červeným vínem.
02.Jakmile se z vína odpaří alkohol, přidáme rajčata z konzervy. Zalijeme vodou nebo vývarem po povrch masa. Přikryjeme poklicí a vaříme asi hodinu.
03.Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
04.Hovězí plec se slaninou podáváme s jasmínovou rýží a posypeme nasekanou listovou petrželí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT