Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod.

Hovězí plec se slaninou, sušenými houbami a s červeným vínem

Hovězí plec se dá připravit na spoustu způsobů, ale jedním z těch nejlepších je dušení. A právě proto natočil šéfkuchař Marcel Ihnačák video recept, ve kterém připravuje dušenou hovězí plec se sušenými houbami a slaninou. Do základu kromě toho přijde samozřejmě i vepřové sádlo, cibule a pro svátečnější chuť i sušené švestky. „Houbový hovězí guláš“ pak skvěle doplní červené suché víno (jak v hrnci, tak ve sklenici při podávání) a rýže coby příloha.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce vepřové sádlo Pikok
  • 100 g oravská slanina Pikok
  • 3 × červená cibule
  • 6 × kulička nové koření
  • 4 × bobkový list Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × pálivá paprička
  • 6 × stroužek česnek
  • 1 × hrst sušené houby
  • 1 × hrst sušené švestky Alesto
  • 1 kg hovězí plec z mladého býka Řezníkova čerstvá porce
  • 200 ml červené suché víno
  • 400 g loupaná rajčata z konzervy Freshona
  • voda nebo zeleninový vývar (dle potřeby)
  • 500 g jasmínová rýže Golden Sun
  • čerstvá listová petržel

POSTUP

V hrnci s rozehřátým sádlem orestujeme na kostky nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli, nové koření, bobkové listy, pepř a sůl. Promícháme a dále restujeme. Přihodíme nasekanou pálivou papričku a česnek. Do základu přidáme překrojené sušené houby a sušené švestky. Základ restujeme dozlatova. Následně přidáme nakrájené maso, promícháme, necháme zatáhnout, osolíme, opepříme a podlijeme červeným vínem. 

Jakmile se z vína odpaří alkohol, přidáme rajčata z konzervy. Zalijeme vodou nebo vývarem po povrch masa. Přikryjeme poklicí a vaříme asi hodinu. 

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. 

Hovězí plec se slaninou podáváme s jasmínovou rýží a posypeme nasekanou listovou petrželí. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.