Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod. 26 min.
Obtížnost
Začátečník
Hovězí dršťky se v kuchyni nepoužívají tak často jako dříve a nutno říct, že je to velká škoda! Vyzkoušejte proto recept Marcela Ihnačáka na hovězí dršťkovou polévku na milánský způsob a uvidíte, že se do nich znovu zamilujete. Italský nádech tomuto receptu dodává hlavně suché bílé víno, které je vedle drštěk základem této polévky, ale doplňují ho i krájená rajčata, parmazán a čerstvá máta. K dokonalosti zbývá už jen připravit křupavé topinky s česnekem na zakusování.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 281 kJ / 306 kcal
Bílkoviny
17,40 g
Tuky
15,80 g
Vláknina
3,30 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
14,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci s rozpáleným olejem osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, řapíkatý celer a slaninu. Ochutíme novým kořením, bobkovými listy, nadrobno nakrájenými 6 stroužky česneku, solí a pepřem. Přilijeme víno a chvíli povaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol. Doplníme konzervovanými rajčaty, zalijeme trochou vody a podle potřeby osolíme a opepříme. Přidáme předem uvařené nakrájené dršťky, promícháme, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 45 minut, dokud nejsou dršťky měkké.
02.V pánvi s rozpáleným olejem osmažíme plátky chleba do křupava a potřeme je z obou stran 1 stroužkem česneku.
03.Listovou petržel a mátu nakrájíme nadrobno.
04.Hovězí dršťky po milánsku podáváme posypané hoblinkami parmazánu, bylinkami, zakáplé olejem a s opečeným chlebem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT