Hovězí dršťková po milánsku
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 26 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hovězí dršťky se v kuchyni nepoužívají tak často jako dříve a nutno říct, že je to velká škoda! Vyzkoušejte proto recept Marcela Ihnačáka na hovězí dršťkovou polévku na milánský způsob a uvidíte, že se do nich znovu zamilujete. Italský nádech tomuto receptu dodává hlavně suché bílé víno, které je vedle drštěk základem této polévky, ale doplňují ho i krájená rajčata, parmazán a čerstvá máta. K dokonalosti zbývá už jen připravit křupavé topinky s česnekem na zakusování.


Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • olivový olej Primadonna
  • 2 × cibule
  • 4 × řapíky celeru
  • 100 g uzené slaniny Pikok
  • 5 × kuliček nového koření Kania
  • 4 × bobkové listy Kania
  • 7 × stroužků česneku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 300 ml suchého bílého vína Soave
  • 800 g krájených rajčat v plechovce Freshona
  • 0,5 kg hovězího drštěk Řezníova čerstvá porce
  • chléb
  • 1 × hrst čerstvé listové petržele
  • 1 × hrst čerstvé máty
  • 1 × hrst hoblinek parmazánu Italiamo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 281 kJ / 306 kcal

Bílkoviny

17,40 g

Tuky

15,80 g

Vláknina

3,30 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

14,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci s rozpáleným olejem osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, řapíkatý celer a slaninu. Ochutíme novým kořením, bobkovými listy, nadrobno nakrájenými 6 stroužky česneku, solí a pepřem. Přilijeme víno a chvíli povaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol. Doplníme konzervovanými rajčaty, zalijeme trochou vody a podle potřeby osolíme a opepříme. Přidáme předem uvařené nakrájené dršťky, promícháme, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 45 minut, dokud nejsou dršťky měkké. 

02.V pánvi s rozpáleným olejem osmažíme plátky chleba do křupava a potřeme je z obou stran 1 stroužkem česneku.

03.Listovou petržel a mátu nakrájíme nadrobno. 

04.Hovězí dršťky po milánsku podáváme posypané hoblinkami parmazánu, bylinkami, zakáplé olejem a s opečeným chlebem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo