Kližku nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, pomoučníme a v hrnci s 30 g rozehřátého sádla opečeme ze všech stran.
Opečené maso vyndáme do mísy a na výpeku se zbytkem sádla orestujeme cibuli dozlatova. K restované cibuli přidáme rozmáčknuté stroužky česneku, hořčici a bobkové listy. Do základu vrátíme maso i se šťávou, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme do měkka asi 2 hodiny. Průběžně mícháme a v případě potřeby doléváme.
V hrnci s rozehřátým máslem zpěníme oloupaný a nastrouhaný zázvor. Přidáme loupanou a na kostky nakrájenou mrkev. 2-3 minuty orestujeme a následně podlijeme trochou vody a necháme dusit do měkka asi 20 minut.
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka.
Dušenou mrkev, vařené brambory a smetanu rozšťoucháme a následně přidáme na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku.
Servírujeme v hlubokém talíři, kam nandáme porci mrkvovo-barmborové kaše s sušeným hovězím na česneku. Dozdobíme sekanou listovou petrželí.