Roman Paulus
Doba přípravy20 min.

Hovězí burger s tvarůžkovým tatarákem

Připravte si na grilu originální „olomoucký cheeseburger“! Že nevíte, co to je? Jedná se o burger s mletým masem a tatarákem z tvarůžků. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže nejenom, jak správně rozpéct burgerové housky a ogrilovat mleté maso, ale i jak namíchat tvarůžkový tatarák. Do toho je kromě aromatického sýru zapotřebí přidat i správné koření a trochu piva. Na závěr už stačí jen opatrně poskládat burger se všemi surovinami, včetně čerstvé zeleniny, a podávat třeba s domácími hranolky.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Hovězí burger:

  • 4 × hovězí burger s pepřem MCENNEDY
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 4 × houska na hamburger
  • 8 × plátek anglická slanina Dulano
  • 100 g premium majonéza Kania
  • 50 g ledový salát
  • 130 g rajčata

Tvarůžkový tatarák:

  • 100 g mini tvarůžky Pilos
  • 1 × lžíce světlé pivo Argus
  • 1 × čerstvá pálivá paprička
  • 0,5 × lžička sladká mletá Kania
  • 1 × špetka celý kmín Kania
  • 0,5 × lžíce sekaná pažitka
  • 35 g čerstvý sýr Palouček Pilos
  • 0,5 × červená cibule
  • 0,5 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania

POSTUP

Hovězí burgery osolíme, potřeme olejem, lehce zploštíme a grilujeme z každé strany 3–5 minut. Housky na hamburgery rozpůlíme a v chladnější zóně grilu rozpečeme řezem položeným na rošt.

Tip: Jak připravit domácí housky na hamburgery zjistíte v triku Kulinářské akademii Lidlu zde.

Tvarůžky rozsekáme v kuchyňském sekáčku tak, aby byly na malé kousky. Zalijeme trochou piva a ochutíme nasekanou pálivou papričkou, pažitkou a cibulí, mletou paprikou, kmínem, čerstvým sýrem, pepřem a dobře promícháme.

Slaninu na grilu vypečeme dokřupava a následně položíme na maso.

Obě půlky rozpečených housek pomažeme majonézou a poté na spodní část vrstvíme ledový salát, kolečka rajčat, grilované maso se slaninou a dávku tvarůžkového tataráku. Přiklopíme vrchní půlkou bulky a podáváme.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 801 kcal, 37 g bílkovin, 21 g sacharidů, 62 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.