Tvarůžky v elektrickém sekáčku nasekáme najemno, avšak nechceme vytvořit pastu.
Tip: Použít můžete jak klasické, tak ochucené druhy tvarůžků.
Nasekané tvarůžky ochutíme pivem, nasekanou čerstvou pažitkou, najemno nasekanou cibulí, mletou paprikou, nasekanou pálivou papričkou bez semínek, kmínem a olivovým olejem. Do směsi přimícháme i čerstvý sýr, trochu pepře a dobře promícháme.
Tip: Kmín můžete zvolit celý anebo ho nadrtit v hmoždíři, aby se uvolnila intenzivnější chuť.
Směs necháme alespoň 5 minut odležet a následně v případě potřeby dochutíme či naředíme pivem.
Tatarák nandáme do kruhové formičky, udusáme, zasypeme trochou nasekané pažitky a formičku odebereme.
Podáváme s marinovanou červenou cibulí a topinkou z rustikálního chlebu.
Tip: Jak připravit domácí marinovanou červenou cibuli zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez cibule a pečiva): 310 kcal, 32 g bílkovin, 9 g sacharidů, 16 g tuků.
Více bílkovin do přílohy?
Zkuste hotový tvarůžkový tatarák zamíchat třeba do vařeného bulguru (stačí jedna lžíce na porci) a použijte ho jako lahodnou přílohu díky tvarůžkům obohacenou o bílkoviny. Tvarůžky totiž obsahují bílkovin velké množství, aniž by byly zároveň i tučné.