Houbové škvarky
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Škvarky jsou oblíbená pochoutka, ale věděli jste, že je můžete připravit i z hub? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse a připravte si skvělou zobačku.


Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g houby (bedly, růžovky nebo hlívy)
  • 200 g hladká mouka Belbake
  • 1 × lžička drcený kmín Kania
  • 1 × lžička sušený česnek Kania
  • na smažení vepřové sádlo Pikok
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • čerstvá pažitka
  • na posypání chléb

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 061 kJ / 253 kcal

Bílkoviny

8,70 g

Tuky

4,70 g

Vláknina

4,00 g

Sůl

0,80 g

Sacharidy

45,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Houby očistíme a nakrájíme na kostky.

02.Hladkou mouku smícháme s drceným kmínem, sušeným česnekem, promícháme a houby v této směsi obalíme. 

03.V pánvi rozehřejeme sádlo a obalené houby usmažíme dozlatova. Houby předem oklepeme, aby do pánve napadalo co nejméně mouky. Po usmažení necháme okapat přebytečný tuk na papírové utěrce.

04.Usmažené houby osolíme a posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme jako zobačku s chlebem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo