Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Houbové škvarky

Škvarky jsou oblíbená pochoutka, ale věděli jste, že je můžete připravit i z hub? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse a připravte si skvělou zobačku.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g houby (bedly, růžovky nebo hlívy)
  • 200 g hladká mouka Belbake
  • 1 × lžička drcený kmín Kania
  • 1 × lžička sušený česnek Kania
  • na smažení vepřové sádlo Pikok
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • čerstvá pažitka
  • na posypání chléb

POSTUP

1. Houby očistíme a nakrájíme na kostky.

2. Hladkou mouku smícháme s drceným kmínem, sušeným česnekem, promícháme a houby v této směsi obalíme. 

3. V pánvi rozehřejeme sádlo a obalené houby usmažíme dozlatova. Houby předem oklepeme, aby do pánve napadalo co nejméně mouky. Po usmažení necháme okapat přebytečný tuk na papírové utěrce.

4. Usmažené houby osolíme a posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme jako zobačku s chlebem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 431 kcal, 9 g bílkovin, 40 g sacharidů, 26 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.