Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Škvarky jsou oblíbená pochoutka, ale věděli jste, že je můžete připravit i z hub? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse a připravte si skvělou zobačku.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 061 kJ / 253 kcal
Bílkoviny
8,70 g
Tuky
4,70 g
Vláknina
4,00 g
Sůl
0,80 g
Sacharidy
45,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Houby očistíme a nakrájíme na kostky.
02.Hladkou mouku smícháme s drceným kmínem, sušeným česnekem, promícháme a houby v této směsi obalíme.
03.V pánvi rozehřejeme sádlo a obalené houby usmažíme dozlatova. Houby předem oklepeme, aby do pánve napadalo co nejméně mouky. Po usmažení necháme okapat přebytečný tuk na papírové utěrce.
04.Usmažené houby osolíme a posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme jako zobačku s chlebem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT