Škvarky jsou oblíbená pochoutka, ale věděli jste, že je můžete připravit i z hub? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse a připravte si skvělou zobačku.
Škvarky jsou oblíbená pochoutka, ale věděli jste, že je můžete připravit i z hub? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse a připravte si skvělou zobačku.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Houby očistíme a nakrájíme na kostky.
2. Hladkou mouku smícháme s drceným kmínem, sušeným česnekem, promícháme a houby v této směsi obalíme.
3. V pánvi rozehřejeme sádlo a obalené houby usmažíme dozlatova. Houby předem oklepeme, aby do pánve napadalo co nejméně mouky. Po usmažení necháme okapat přebytečný tuk na papírové utěrce.
4. Usmažené houby osolíme a posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme jako zobačku s chlebem.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 431 kcal, 9 g bílkovin, 40 g sacharidů, 26 g tuků.