Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Guláš na španělský způsob s uzenou paprikou

Guláš si patrně spojujete hlavně s maďarskou kuchyní. Protože ale není na škodu tradiční recepty občas trochu ozvláštnit, připravil šéfkuchař Roman Paulus návod na vepřový guláš na španělský způsob s uzenou paprikou. Naučíte se, jak správně připravit základ i jak zatáhnout vepřové maso, aby si zachovalo maximum své šťavnatosti. Španělský nádech dodá guláši hlavně již zmiňovaná uzená paprika a ideálně pak tradiční španělský salám chorizo. Netradičními gulášovými surovinami budou i bazalka, cizrna a červené fazole. Na guláši si pochutnáte s dušenou rýží anebo nejlépe s domácím kváskovým chlebem.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • extra panenský olivový olej Sol&Mar
  • 2 vetší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 600 g vepřových kostek na guláš Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 polév. lž. sekaného čerstvého tymiánu
  • 3 polév. lž. sekaných rajčat Freshona
  • 4 polév. lž. uzené papriky
  • 500 ml vepřového vývaru
  • 300 g uherské klobásy pikant Pikok
  • 100 g vařené cizrny Sol&Mar
  • 100 g vařených červených fazolí Kidney Frehshona
  • 200 g červené papriky
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 150 g předvařené rýže Golden Sun

POSTUP

V hrnci s rozpáleným olivovým olejem zarestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku lehce dozlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme, přisypeme nasekaný tymián a necháme zatáhnout ze všech stran.

Následně přidáme sekaná rajčata, uzenou papriku, krátce orestujeme, zalijeme vývarem a doplníme nakrájenou klobásou. Dusíme pod pokličkou za občasného míchání do měkka.

Rýži uvaříme podle návodu.

K měkkému provařenému masu přidáme scezenou cizrnu a fazole, nakrájenou papriku, čerstvou bazalku, krátce provaříme a v případě potřeby dosolíme.

Servírujeme v hlubokém talíři spolu s čerstvě uvařenou rýží.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU