Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Grilovaný tuňák s tarhoňovým salátem

Rychlý, zdravý a chutný pokrm? Marcel Ihnačák vám ho naservíruje na stříbrném podnose. Pochutnejte si na grilovaném tuňákovi s tarhoňou.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Salát:

  • 150 g tarhoňa Combino
  • 250 g cherry rajčata
  • 2 × lahůdková cibulky
  • 1 × hrst kapary
  • 1 × hrst zelené a černé olivy Baresa
  • 1 × hrst polníček
  • mletý černý pepř Kania
  • sůl Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 0,5 × citron (šťáva)

Tuňák:

  • 2 × steak tuňáka
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • čerstvá bazalka
  • balsamico Italiamo

POSTUP

Salát:

1. Do větší mísy vložíme tarhoňu uvařenou podle návodu na obale, na čtvrtiny nakrájená cherry rajčata, nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulku, kapary, natrhané olivy, polníček, opepříme, osolíme, přilijeme olivový olej a citronovou šťávu a promícháme.

Tuňák:

2. Tuňáka pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a položíme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran asi 2 minuty. 

3. Před dokončením položíme na tuňáka plátek másla. Podáváme ozdobené lístky bazalky a pokapané balsamicem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.