Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli nakrájenou najemno a česnek nakrájený na plátky. Přidáme lilek a papriku nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a přidáme cuketu nakrájenou na kostky. Podlijeme vínem a necháme krátce probublat. Přidáme rajčata a podusíme, až zelenina změkne. Těsně před dokončením přidáme nakrájenou bazalku.
Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí nakrájíme na poloviny, které opečeme v rozpálené pánvi dozlatova a poté osolíme.
Steaky tuňáka z obou stran osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Opečeme z obou stran v grilovací pánvi tak, aby zůstal středně propečený. Na každý steak položíme plátek bylinkového másla, přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme krátce odpočinout.
Tip: Jak se připravuje bylinkové máslo, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Černé olivy, česnek, lžíci nasekané listové petržele a olivový olej rozmixujeme na hladkou hmotu.
Tip: Chcete se dozvědět, na co se používá olivová tapenáda? Navštivte naši Kulinářskou akademii a podívejte se na video s Romanem Paulusem.
Steak rozkrojíme na poloviny, podáváme se zeleninou, opečenými bramborami a nokem olivové tapenády a ozdobíme snítkou čerstvé bazalky.