Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Grilované krůtí maso je šťavnatá pochoutka, a tak šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na výborné krůtí sendviče bez housky – jsou tedy přirozeně bezlepkové! Ve video návodu se naučíte, jak ochutit krůtí prsa před grilováním, a hlavně i to, jak pomocí pečicího papíru zabalit sendviče do listů ledového salátu. Do bezlepkového sendviče přijde kromě masa ještě například majonéza (může být ochucená) nebo vajíčková omeleta se slaninou. A pokud máte větší hlad a nevadí vám lepek, zkuste pečicí papír jednoduše nahradit pšeničnou tortillou!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 043 kJ / 488 kcal
Bílkoviny
42,40 g
Tuky
33,20 g
Vláknina
2,60 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
7,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Krůtí prsa okořeníme mletou paprikou, solí, pepřem, tymiánem, olivovým olejem a dobře promícháme.
02.Maso grilujeme v chladnější zóně a teprve skoro hotové ho přesuneme do žhavé části grilu, kde zapečeme kůrku na mřížku.
03.Mezitím do grilu vložíme litinovou pánev, na které vyškvaříme plátky slaniny do křupava. Slaninu otočíme a rozklepneme na ní všechna vejce. Osolíme, opepříme, přiklopíme víko grilu a necháme propéct.
04.Na stůl rozložíme list pečicího papíru a na něj nandáme 2-3 listy ledového salátu, lžíci majonézy, půlku rajčete na kolečka, na proužky nakrájené grilované maso, čtvrtinu vajíčkovo-slaninové omelety a pomocí pečicího papíru vše zabalíme do rolky. Konce zakroutíme, aby se wrap neotvíral, rozřízneme na dvě poloviny a podáváme.
Experimentujte a zkuste použít ochucené varianty majonéz. Recepty na ty domácí, například bylinkovou, chilli nebo hořčicovou, najdete v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT