Briošky:
V kuchyňském robotu hákovou metlou vymícháme mouku, nadrobené droždí, teplé mléko, žloutky a vejce. Po přibližně 5 minutách hnětení přidáme špetku soli, cukr a máslo. Necháme zpracovat těsto a následně vytvarujeme bochník, který pomoučníme, přikryjeme utěrkou a necháme kynout přibližně 1 hodinu.
Nakynuté těsto rozdělíme na 16 částí a vytvarujeme z nich bochánky.
Tip: Z těsta připravíte 16 briošek. 4 vyžijete v receptu a zbytek si ponechte třeba na druhý den k snídani.
Naskládáme je na plech vystlaný pečicím papírem a necháme ještě asi 20 minut nakynout. Před pečením briošky potřeme vajíčkem smíchaným se žloutkem a špetkou soli.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 20 minut. Hotové necháme vychladnout.
Meruňkové čatní:
V rozehřáté pánvi na oleji orestujeme nakrájenou pálivou papričku bez semínek a nakrájenou šalotku.
Tymián svážeme pomocí provázku a přidáme k základu. Přihodíme máslo a nakrájené meruňky na menší kousky. Přisypeme skořici, cukr a špetku soli. Necháme zkaramelizovat.
Grilované halloumi:
Halloumi překrojíme na menší plátky a opékáme na rozpáleném grilu dozlatova.
Salát:
V míse smícháme nakrájený fenykl, šťávu z ½ limetky, nakrájenou šalotku, olivový olej, sůl a pepř. V druhé míse smícháme rukolu, bazalku, šťávu z ½ limetky, olej, sůl a pepř.
Servírování:
Spodek briošky natřeme meruňkovým čatní, přidáme plátek prosciutta, fenyklový a rukolový salát, plátek grilovaného halloumi a přikryjeme druhou půlkou pečiva.