Co grilovačka, to kus masa – poznáváte to? Grilovat můžete i bez masa, a to vás naučí naše nová posila Kuchyně Lidlu Romana Böhmová. Ukáže nám, jak připravit skvělý špíz se sýrem a cuketami.
Co grilovačka, to kus masa – poznáváte to? Grilovat můžete i bez masa, a to vás naučí naše nová posila Kuchyně Lidlu Romana Böhmová. Ukáže nám, jak připravit skvělý špíz se sýrem a cuketami.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Konce baby cuket odkrojíme a pomocí ploché škrabky nebo mandolíny nakrájíme tenké plátky, které nasolíme.
2. Sýr gretiki nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Zakápneme olivovým olejem, přidáme provensálské koření, dobře promícháme a necháme chvíli marinovat.
Tip: Místo provensálského koření můžete přidat italské bylinky.
3. Každou kostičku sýra zabalíme do plátku cukety a napíchneme na špejli nebo špízovou jehlu.
Tip: Pro zjednodušení můžete cuketu nakrájet na stejně velké kostky a střídavě napichovat se sýrem.
4. Špízy opečeme v rozpáleném grilu ze všech stran.
5. Podáváme se salátem, který připravíme smícháním různých listových salátů s cherry rajčaty nakrájenými na poloviny. Doplníme francouzským dresinkem.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 390 kcal, 23 g bílkovin, 9 g sacharidů, 29 g tuků.