Romana Böhmová
Doba přípravy30 min.

Grilované špízy se sýrem a cuketou

Co grilovačka, to kus masa – poznáváte to? Grilovat můžete i bez masa, a to vás naučí naše nová posila Kuchyně Lidlu Romana Böhmová. Ukáže nám, jak připravit skvělý špíz se sýrem a cuketami. 


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × baby cuketa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 400 g sýr Gretiki Grill&Fun
  • provensálské bylinky Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 200 g mix salátů
  • 200 g cherry rajčata
  • francouzský dresink

POSTUP

1. Konce baby cuket odkrojíme a pomocí ploché škrabky nebo mandolíny nakrájíme tenké plátky, které nasolíme.

2. Sýr gretiki nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Zakápneme olivovým olejem, přidáme provensálské koření, dobře promícháme a necháme chvíli marinovat.

Tip: Místo provensálského koření můžete přidat italské bylinky.

3. Každou kostičku sýra zabalíme do plátku cukety a napíchneme na špejli nebo špízovou jehlu. 

Tip: Pro zjednodušení můžete cuketu nakrájet na stejně velké kostky a střídavě napichovat se sýrem.

4. Špízy opečeme v rozpáleném grilu ze všech stran. 

5. Podáváme se salátem, který připravíme smícháním různých listových salátů s cherry rajčaty nakrájenými na poloviny. Doplníme francouzským dresinkem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 390 kcal, 23 g bílkovin, 9 g sacharidů, 29 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.