Kuchyně
Mexická
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Vaření z vegetariánských a veganských surovin je často zdravější, ale kromě toho i přátelštější pro naši planetu. O tom, že se dá i grilovat bez masa, vás přesvědčí šéfkuchař Roman Paulus, který natočil video recept na tortilly plněné veganským mletým a špenátem. Naučíte se, jak připravit směs z veganského mletého (které připomíná mleté vepřové nebo hovězí maso), cibule, česneku a fazolí. Zjistíte i čím dalším se dají tortilly naplnit a hlavně, jak je správně zabalit, aby se vám na talíři nerozpadly. Nakonec je stačí už jen ogrilovat z obou stran, připravit zeleninu s bylinkovým dipem jako přílohu a můžete začít podávat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 813 kJ / 1 150 kcal
Bílkoviny
67,80 g
Tuky
47,80 g
Vláknina
26,80 g
Sůl
7,60 g
Sacharidy
104,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Špenát necháme rozmrazit, jednu minutu povaříme ve vroucí vodě, scedíme a vyždímáme. Necháme vychladnout.
Můžete použít jak čerstvé, tak mražené listy špenátu.
02.V pánvi s olivovým olejem na grilu orestujeme 1 nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. ochutíme římským kmínem, ještě jednou krátce orestujeme, přidáme veganské mleté a fazole s kukuřicí v rajčatové omáčce. Promícháme a krátce provaříme.
Během míchání vařečkou veganskému mletému pomáhejte rozpadnout se na menší kousky.
03.Každou tortillu naplníme veganskou směsí, strouhaným sýrem, nudličkami cibule, spařeným špenátem, lístky bazalky, balkánským sýrem a pevně zarolujeme. Závitky grilujeme nejprve spojem dolů, následně zapečeme i z druhé strany.
04.Jogurt promícháme s nasekanou bazalkou, solí a pepřem. Zeleninu očistíme a nakrájíme na špalíčky.
05.Podáváme 2 tortilly na porci spolu s nakrájenou zeleninou a bylinkovým jogurtem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT