Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Guacamole

Guacamole patří k nejoblíbenějším pochoutkám na večírcích a nejen tam. Skvěle chutná s nachos, brambůrky, zeleninovými hranolky nebo jen tak namazané na pečivu nebo tortille. Stačí jen přichystat dostatečné množství této skvělé pasty a party se určitě vydaří. Připravit guacamole není těžké, ale je nutné najít tu správnou rovnováhu mezi pikantností papričky, sladkostí avokáda a kyselostí limetky. A právě v tom vám pomůže Roman Paulus v následujícím triku Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se, jak vybrat zralé avokádo, co udělat, aby guacamole mělo vyváženou chuť a s čím ho nejlépe servírovat.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 2 zralá avokáda
  • pepř
  • sůl
  • 1 limetka (šťáva)
  • 1 zralé rajče
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 0.5 pálivé papričky
  • 1 červená cibule

POSTUP

Avokádo podélně rozkrojíme, odstraníme pecku a lžící vydlabeme dužinu, kterou rozmačkáme vidličkou tak, aby v pastě zůstaly malé hrudky. Opepříme, osolíme, přilijeme limetkovou šťávu, přidáme nakrájenou dužinu z oloupaného rajčete, nasekaný koriandr, nasekanou pálivou papričku a najemno nakrájenou červenou cibuli, promícháme a ihned podáváme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU