Kuchyně
Mexická
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Guacamole patří k nejoblíbenějším pochoutkám na večírcích a nejen tam. Skvěle chutná s nachos, brambůrky, zeleninovými hranolky nebo jen tak namazané na pečivu nebo tortille. Stačí jen přichystat dostatečné množství této skvělé pasty a party se určitě vydaří. Připravit guacamole není těžké, ale je nutné najít tu správnou rovnováhu mezi pikantností papričky, sladkostí avokáda a kyselostí limetky. A právě v tom vám pomůže Roman Paulus v následujícím triku Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se, jak vybrat zralé avokádo, co udělat, aby guacamole mělo vyváženou chuť a s čím ho nejlépe servírovat.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 406 kJ / 575 kcal
Bílkoviny
9,20 g
Tuky
44,60 g
Vláknina
24,70 g
Sůl
0,04 g
Sacharidy
48,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Avokádo podélně rozkrojíme, odstraníme pecku a lžící vydlabeme dužinu, kterou rozmačkáme vidličkou tak, aby v pastě zůstaly malé hrudky. Opepříme, osolíme, přilijeme limetkovou šťávu, přidáme nakrájenou dužinu z oloupaného rajčete, nasekaný koriandr, nasekanou pálivou papričku a najemno nakrájenou červenou cibuli, promícháme a ihned podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT