Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Grilovaná kuřecí srdíčka na špízu

Jaké je to nejhravější jídlo, na které můžete na grilovačce narazit? Samozřejmě to jsou špízy, při jejichž přípravě můžete na špejli napíchat vše, na čem si chcete pochutnat. Šéfkuchař Roman Paulus přináší inspiraci v podobě špízů z kuřecích srdíček. Grilování vnitřností není tak časté, ale výsledky jsou opravdu vynikající! Naučíte se, jak srdíčka dobře očistit i namarinovat v oleji, česneku, koření a bylinkách. Až je necháte odpočinout, stačí je už jen napíchat na špejli (ideálně kovovou) s lahůdkovou cibulkou a šoupnout na gril. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 24 × kuřecí srdce
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • 3 g drcený kmín
  • 3 g čerstvý tymián
  • 3 × stroužek česnek
  • 50 g extra panenský olivový olej
  • 4 × lahůdková cibulka

POSTUP

Maso očistíme a zbavíme přebytečného tuku a cév.

Kuřecí srdíčka osolíme, opepříme a ochutíme mletým chilli, drceným kmínem, nasekaným čerstvým tymiánem a česnekem. Zakápneme olivovým olejem a dobře promícháme.

Lahůdkovou cibulku nakrájíme na asi 4 cm dlouhé špalíčky.

Tip: Marinovaná srdíčka lze použít i do klasických špízů a nakombinovat s oblíbenými surovinami.

Na špízové jehlice napichujeme na přeskáčku marinovaná srdíčka a špalíčky cibulky. Necháme asi dvě hodiny odležet.

Grilujeme na žhavé části grilu a po zatažení přendáme do chladnější části, kde je necháme dopéct.

Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 153 kcal, 10 g bílkovin, 2 g sacharidů, 12 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.