Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Jaké je to nejhravější jídlo, na které můžete na grilovačce narazit? Samozřejmě to jsou špízy, při jejichž přípravě můžete na špejli napíchat vše, na čem si chcete pochutnat. Šéfkuchař Roman Paulus přináší inspiraci v podobě špízů z kuřecích srdíček. Grilování vnitřností není tak časté, ale výsledky jsou opravdu vynikající! Naučíte se, jak srdíčka dobře očistit i namarinovat v oleji, česneku, koření a bylinkách. Až je necháte odpočinout, stačí je už jen napíchat na špejli (ideálně kovovou) s lahůdkovou cibulkou a šoupnout na gril.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
917 kJ / 219 kcal
Bílkoviny
10,20 g
Tuky
18,30 g
Vláknina
1,10 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
3,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso očistíme a zbavíme přebytečného tuku a cév.
02.Kuřecí srdíčka osolíme, opepříme a ochutíme mletým chilli, drceným kmínem, nasekaným čerstvým tymiánem a česnekem. Zakápneme olivovým olejem a dobře promícháme.
03.Lahůdkovou cibulku nakrájíme na asi 4 cm dlouhé špalíčky.
04.Tip: Marinovaná srdíčka lze použít i do klasických špízů a nakombinovat s oblíbenými surovinami.
05.Na špízové jehlice napichujeme na přeskáčku marinovaná srdíčka a špalíčky cibulky. Necháme asi dvě hodiny odležet.
06.Grilujeme na žhavé části grilu a po zatažení přendáme do chladnější části, kde je necháme dopéct.
Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT