Grilovaná kuřecí srdíčka na špízu

play Přehrát video recept
Grilovaná kuřecí srdíčka na špízu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jaké je to nejhravější jídlo, na které můžete na grilovačce narazit? Samozřejmě to jsou špízy, při jejichž přípravě můžete na špejli napíchat vše, na čem si chcete pochutnat. Šéfkuchař Roman Paulus přináší inspiraci v podobě špízů z kuřecích srdíček. Grilování vnitřností není tak časté, ale výsledky jsou opravdu vynikající! Naučíte se, jak srdíčka dobře očistit i namarinovat v oleji, česneku, koření a bylinkách. Až je necháte odpočinout, stačí je už jen napíchat na špejli (ideálně kovovou) s lahůdkovou cibulkou a šoupnout na gril. 

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 24 × kuřecí srdce
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • 3 g drcený kmín
  • 3 g čerstvý tymián
  • 3 × stroužek česnek
  • 50 g extra panenský olivový olej
  • 4 × lahůdková cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

917 kJ / 219 kcal

Bílkoviny

10,20 g

Tuky

18,30 g

Vláknina

1,10 g

Sůl

0,90 g

Sacharidy

3,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso očistíme a zbavíme přebytečného tuku a cév.

02.Kuřecí srdíčka osolíme, opepříme a ochutíme mletým chilli, drceným kmínem, nasekaným čerstvým tymiánem a česnekem. Zakápneme olivovým olejem a dobře promícháme.

03.Lahůdkovou cibulku nakrájíme na asi 4 cm dlouhé špalíčky.

04.Tip: Marinovaná srdíčka lze použít i do klasických špízů a nakombinovat s oblíbenými surovinami.

05.Na špízové jehlice napichujeme na přeskáčku marinovaná srdíčka a špalíčky cibulky. Necháme asi dvě hodiny odležet.

06.Grilujeme na žhavé části grilu a po zatažení přendáme do chladnější části, kde je necháme dopéct.

Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo