Křídla vložíme do větší mísy a posypeme paprikou, citronovou kůrou, dvěma nastrouhanými stroužky česneku, zázvorem, solí a pepřem. Jednu papričku zbavíme semínek, nasekáme nadrobno a přihodíme k masu. Přilijeme olej a šťávu z poloviny citronu. Důkladně promícháme a marinujeme v ledničce ideálně přes noc. Lilky nakrájíme na větší kousky, osolíme a necháme asi 10 minut „vypotiť“ ‒ tak je zbavíme hořkosti.
Mandle opečeme na sucho v pánvi.
Dvě papričky nasekáme najemno a dva stroužky česneku na plátky. Lilek osušíme a bílé části lahůdkových cibulek podélně rozkrojíme. Grilovací mřížku potřeme olejem a křídla s lilkem a cibulkou za občasného obracení grilujeme dozlatova. Zeleninu opepříme, pokapeme olejem a cibulku i osolíme.
Do pánve k mandlím přihodíme nejprve papričky s česnekem a potom i rajčata. Přidáme sůl, pepř a olej. Grilovanou zeleninu přendáme do pánve, podle potřeby dochutíme, pokapeme olejem, šťávou z poloviny citronu a posypeme nasekanou bazalkou.
Na talíř naservírujeme grilovanou zeleninu s křídly a posypeme hoblinami parmezánu.