Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Grilovaná kuřecí křídla s lilkem a rajčaty

S kuřecími křidélky máte zaručený úspěch. Šéfkuchař Marcel Ihnačák využil grilovací sezóny a připravil video recept na grilovaná kuřecí křídla s opečeným lilkem a lahůdkovou cibulkou. Naučíte se připravit jednoduchou marinádu na křídla z mleté papriky, citronové kůry a zázvoru a zjistíte, jak připravit lilek na grilování, aby nepustil příliš mnoho vody. Až budete mít ogrilované maso i zeleninu, bude vám stačit přidat trochu restovaných mandlí s pálivou papričkou a česnekem a nakonec i pár hoblin parmezánu.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg kuřecích křídel Řezníkova čerstvá porce
  • 1 polév. lž. mleté sladké papriky Kania
  • 1× bio citron
  • 4× stroužky česneku
  • 1 polév. lž. strouhaného čerstvého zázvoru
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 3× pálivé papričky
  • olivový olej Primadonna
  • 2× lilky
  • 1 hrst mandlových plátků Belbake
  • 4× lahůdkové cibulky
  • 500 g cherry rajčátek
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 hrst hoblin parmezánu Parmigiano Reggiano Italiamo

POSTUP

Křídla vložíme do větší mísy a posypeme paprikou, citronovou kůrou, dvěma nastrouhanými stroužky česneku, zázvorem, solí a pepřem. Jednu papričku zbavíme semínek, nasekáme nadrobno a přihodíme k masu. Přilijeme olej a šťávu z poloviny citronu. Důkladně promícháme a marinujeme v ledničce ideálně přes noc. Lilky nakrájíme na větší kousky, osolíme a necháme asi 10 minut „vypotiť“ ‒ tak je zbavíme hořkosti.

Mandle opečeme na sucho v pánvi.

 Dvě papričky nasekáme najemno a dva stroužky česneku na plátky. Lilek osušíme a bílé části lahůdkových cibulek podélně rozkrojíme. Grilovací mřížku potřeme olejem a křídla s lilkem a cibulkou za občasného obracení grilujeme dozlatova. Zeleninu opepříme, pokapeme olejem a cibulku i osolíme.

 Do pánve k mandlím přihodíme nejprve papričky s česnekem a potom i rajčata. Přidáme sůl, pepř a olej. Grilovanou zeleninu přendáme do pánve, podle potřeby dochutíme, pokapeme olejem, šťávou z poloviny citronu a posypeme nasekanou bazalkou.

 Na talíř naservírujeme grilovanou zeleninu s křídly a posypeme hoblinami parmezánu.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU