Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Lilky očistíme, podélně rozpůlíme a vydlabeme lžící (asi 1 cm u slupky ponecháme). Vydlabanou dužinu nakrájíme na kostky, které nasolíme a necháme pár minut vypotit.
Poté vyždímáme, osušíme a smažíme asi 5 minut v rozpáleném oleji do zlatova. Vyndáme z oleje a osušíme na papírových utěrkách.
Najemno nakrájenou cibuli, pálivou papričku a česnek orestujeme v hrnci s rozpáleným olejem. Přidáme veganské mleté, sůl, pepř a sekaná rajčata. V případě potřeby můžeme podlít asi 100 ml vody. Povaříme a ke konci doplníme osmaženým lilkem a čerstvou sekanou bazalkou.
Tip: Veganské mleté se nerozdrobí tak snadno jako mleté maso. Je potřeba mu trochu více pomoci vařečkou.
Cuketu škrabkou na brambory nakrájíme na dlouhé tenké plátky a sýr nakrájíme na 24 špalíčků. Každý špalíček zarolujeme do plátku cukety.
Vydlabané lilky potřeme olivovým olejem a do prohlubně naplníme připravenou rajčatovou směs. Na každou půlku lilku umístíme 3 smotky sýra s cuketou, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C asi 35-40 minut dozlatova.