Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Gothajský salát s chilli a bylinkovou majonézou

Rychle hotový salát z měkkého salámu se skvěle hodí jako pochutina ke sledování fotbalu, nebo i jako jednoduchá svačina do práce. 💼 A skvělé na tom je, že tento výborný gothajský salát si můžete připravit sami doma podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse! Stačí namíchat základ v podobě octové zálivky a tu smíchat s najemno nakrájeným gothajem, červenou cibulí, paprikami a kyselou okurkou. Po krátkém odležení to vše smíchejte s vašimi oblíbenými ochucenými majonézami a po dozdobení smaženou a lahůdkovou cibulkou můžete podávat! 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × lžíce ocet
  • 2 × lžíce voda
  • 1 × lžíce krupicový cukr
  • pepř
  • sůl
  • 600 g gothajský salám
  • 100 g kyselé okurky
  • 100 g paprika (mix barev)
  • 80 g červená cibule
  • 4 × lžíce chilli majonéza
  • 4 × lžíce bylinková majonéza
  • 30 g smažená cibulka
  • 40 g lahůdková cibulka
  • k podávání chléb

POSTUP

Z octa, vody, cukru, pepře a soli připravíme rychlou octovou zálivku.

Salám nakrájíme na tenké nudličky společně s cibulí, paprikou a kyselou okurkou a vše promícháme se zálivkou. Necháme 10–15 minut odležet.

Tip: Dle chuti lze do salátu přidat i natvrdo vařená vejce.

Servírujeme v hlubokém talíři, kam doprostřed nandáme porci salátu, lžíci chilli majonézy, lžíci bylinkové majonézy, smaženou a lahůdkovou cibulku. Podáváme s čerstvým pečivem.

Tip: Jak připravit domácí chilli majonézu a bylinkovou majonézu zjistíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez pečiva): 899 kcal, 18 g bílkovin, 12 g sacharidů, 86 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.