Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Vlašák s rohlíkem - svačina našich tatínků. Ale jak si čerstvý vlašský salát připravit doma a vyhnout se těm okoralým z obchodu? Je to jednoduché! Připravte si vařené brambory, (domácí) majonézu, gothaj, cibuli, nakládané okurky a kořenovou zeleninu a pochoutkový salát stačí už jen umíchat. V následujícím receptu Kulinářské akademie Lidlu vám šéfkuchař Roman Paulus ukáže osvědčený a vyzkoušený recept, jak na snadný a rychlý vlašský salát. Záleží už jenom na vás, jestli si připravíte šunkové chlebíčky s vejcem na Silvestra nebo si dáte raději pravou retro svačinu. Přejeme vám dobrou chuť!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
9 030 kJ / 2 165 kcal
Bílkoviny
21,90 g
Tuky
183,60 g
Vláknina
15,80 g
Sůl
11,30 g
Sacharidy
105,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Smícháme s vařenou kořenovou zeleninou nakrájenou na nudličky, okurkami nastrouhanými nahrubo, salámem na nudličky, cibulí na menší kousky, hořčicí a majonézou. Ochutíme solí, cukrem a lákem z okurek a necháme rozležet minimálně 15 minut, nejlépe přes noc. Před servírováním dochutíme podle potřeby.
02.Podáváme s bílým pečivem ke svačině nebo na chlebíčku ozdobený sterilovanou okurkou a listovou petrželí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT