Fusilli s mletým krůtím masem, sušenými rajčaty a smetanovou omáčkou

play Přehrát video recept
Fusilli s mletým krůtím masem, sušenými rajčaty a smetanovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Patříte mezi milovníky krémových těstovin? Pak musíte vyzkoušet tento recept Marcela Ihnačáka. Kuličky z krůtího masa dodají pokrmu bílkoviny, sušená rajčata zase lehce sladkou chuť a smetanová omáčka všechny chutě propojí a zjemní. Rychlé, jednoduché a přitom neuvěřitelně chutné.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g těstoviny fusilli Combino
  • 500 g mleté krůtí maso
  • 6 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • listová petržel
  • rozmarýn
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × mrkev
  • 2 × stonek řapíkatý celer
  • 1 × hrst sušená rajčata v oleji
  • 100 ml suché bílé víno
  • 250 ml smetana ke šlehání Pilos (33 %)
  • 50 g parmezán Milbona

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 461 kJ / 827 kcal

Bílkoviny

38,80 g

Tuky

37,40 g

Vláknina

4,50 g

Sůl

1,60 g

Sacharidy

80,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. 

02.Mleté maso dáme do mísy, přidáme 4 stroužky nastrouhaného česneku, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželovou nať a rozmarýn. Přilijeme olej, důkladně promícháme a na chvíli odložíme. 

03.Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno a v pánvi s olejem orestujeme dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájené 2 stroužky česneku a sušená rajčata překrojená na menší kousky. Z masa vypracujeme menší kuličky, které opečeme v pánvi. Podlijeme vínem, povaříme, až se odpaří alkohol, a poté přilijeme smetanu. Přidáme předvařené těstoviny, osolíme, opepříme, zlehka promícháme a posypeme nasekanou listovou petrželí.

04.Fusilli s masovými kuličkami podáváme v hlubším talíři a posypeme strouhaným parmezánem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo