Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Špagety s masovými kuličkami a hlívou

Těstovinové recepty mají jednu velkou výhodu – kromě toho, že jsou chutné, jsou i za chvilku hotové. To beze sporu platí i o jednoduchých špagetách s masovými kuličkami a hlívou ústřičnou podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. V přehledném video návodu zjistíte, jak připravit krůtí kuličky z mletého masa i jak k nim uvařit snadnou smetanovou omáčku, kde hrají hlavní roli houby, pórek a česnek. A také bílé víno! Toho ale budete potřebovat jen jednu deci, tak si zbytek můžete dopřát v podobě skleničky po dobré večeři.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 150 g špaget Combino
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 300 g mletého krůtího masa
  • 5 × stroužků česneku
  • čerstvý nebo sušený tymián
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g hlívy ústřičné
  • ½ pórku
  • 100 ml bílého suchého vína Soave
  • 200 g šlehačky Deluxe Pilos (40 % tuku)
  • 30 g strouhaného parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio

POSTUP

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a špagety uvaříme podle návodu na obalu.

Mezitím v misce smícháme maso, nastrouhaný nebo najemno nasekaný jeden stroužek česneku, tymián, sůl, pepř a olej. Ze směsi tvarujeme malé kuličky, které opékáme v rozehřáté pánvi s olejem. Postupně přidáváme na menší kousky nakrájenou hlívu, najemno nasekanou polovinu bílé části pórku a nadrobno nakrájené zbylé čtyři stroužky česneku. Podle potřeby pokapeme olejem a ochutíme tymiánem. Vše spolu opékáme přibližně 7 minut.

Potom podlijeme vínem a chvíli povaříme, aby se z něj odpařil alkohol. Následně přilijeme šlehačku, dochutíme solí, pepřem a necháme krátce prohřát. Na závěr odstavíme a přimícháme scezené uvařené špagety.

Špagety s masovými koulemi servírujeme v hluboké talíři posypané strouhaným parmezánem a nadrobno nasekanou zbylou bílou častí pórku.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU