Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a špagety uvaříme podle návodu na obalu.
Mezitím v misce smícháme maso, nastrouhaný nebo najemno nasekaný jeden stroužek česneku, tymián, sůl, pepř a olej. Ze směsi tvarujeme malé kuličky, které opékáme v rozehřáté pánvi s olejem. Postupně přidáváme na menší kousky nakrájenou hlívu, najemno nasekanou polovinu bílé části pórku a nadrobno nakrájené zbylé čtyři stroužky česneku. Podle potřeby pokapeme olejem a ochutíme tymiánem. Vše spolu opékáme přibližně 7 minut.
Potom podlijeme vínem a chvíli povaříme, aby se z něj odpařil alkohol. Následně přilijeme šlehačku, dochutíme solí, pepřem a necháme krátce prohřát. Na závěr odstavíme a přimícháme scezené uvařené špagety.
Špagety s masovými koulemi servírujeme v hluboké talíři posypané strouhaným parmezánem a nadrobno nasekanou zbylou bílou častí pórku.