Kuchyně
Španělská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Středomořská kuchyně se kromě ryb a mořských plodů vyznačuje také výbornými uzeninami. Jednu takovou – chorizo – využil ve svém receptu šéfkuchař Roman Paulus. Ten spojil pikantní a výraznou chuť klobásy s jemnými kuřecími karbanátky s parmazánem a vytvořil tak zajímavou kombinaci španělské a italské kuchyně. V receptu se dozvíte, jak vyrobit směs na kuřecí kuličky, i jak správně uvařit smetanovou omáčku s chorizem, kuřecím vývarem a kapkou bílého vína. Roman Paulus to vše podává s pečenými bramborami, ale pochutnáte si například i s italskými těstovinami.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 802 kJ / 909 kcal
Bílkoviny
47,40 g
Tuky
53,60 g
Vláknina
6,30 g
Sůl
3,30 g
Sacharidy
54,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V míse promícháme mleté maso, najemno nasekanou cibuli a sekanou listovou petržel. Osolíme, opepříme, promícháme a doplníme nastrouhaným sýrem a strouhankou.
02.Z připravené směsi tvarujeme kuličky, které lehce zploštíme a opečeme v pánvi s rozpáleným olivovým olejem ze všech stran dozlatova. Hotové kuličky vyndáme z pánve a uložíme stranou.
Zkuste použít i jiné maso. Mleté krůtí, vepřové či mix s hovězím bude také výborné.
03.Po osmažení kuliček ve stejné pánvi do výpeku přidáme nakrájenou klobásu, cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek na plátky a krátce orestujeme.
04.Následně zaprášíme mletou paprikou a po krátké chvilce zalijeme vínem. Necháme provařit, aby se odpařil alkohol.
05.Poté přilijeme vývar, smetanu, vložíme opečené masové kuličky zpět do pánve a prováříme, dokud nezískáme požadovanou konzistenci omáčky.
06.Nakonec do omáčky přidáme nasekanou pažitku a dle potřeby dochutíme.
Jak připravit domácí kuřecí vývar zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
07.Malé brambory očistíme a i se slupkou nakrájíme na poloviny či čtvrtiny, dle velikosti. V zapékací míse je pokapeme olivovým olejem, osolíme, ochutíme rozmarýnem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut doměkka.
Zkuste pečené brambory i z horkovzdušné fritéze podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
08.Podáváme v hlubokém talíři, kam nandáme porci pečených brambor a omáčky s masovými kuličkami. Dozdobíme nasekanou pažitkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT