Mexická kuchyně je plná barev a chutí. Stejně takový je pokrm Romana Pauluse na skvělou fazolovou rýži.
Mexická kuchyně je plná barev a chutí. Stejně takový je pokrm Romana Pauluse na skvělou fazolovou rýži.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Do rozehřátého hrnce s olivovým olejem přidáme cibuli nakrájenou na menší kousky a česnek nadrobno a necháme zpěnit.
2. K orestovanému základu přidáme rýži, zarestujeme, osolíme, opepříme a ochutíme římským kmínem. Zarestovanou rýži podlijeme kuřecím vývarem a pod pokličkou necháme mírným plamenem vyvařit. Jakmile se tekutina vyvaří, vypneme plamen a necháme na teplém místě asi 20 minut odpočívat.
3. Černé fazole lehce rozmačkáme vidličkou a přisypeme k rýži. Přidáme nasekaný koriandr a dobře promícháme.
4. Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu nebo jen tak s volským okem.
Tip: Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte chilli.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 375 kcal, 11 g bílkovin, 50 g sacharidů, 13 g tuků.