Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Fazolová rýže

Mexická kuchyně je plná barev a chutí. Stejně takový je pokrm Romana Pauluse na skvělou fazolovou rýži. 


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 50 ml extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g cibule
  • 2 × stroužek česnek
  • 200 g rýže basmati
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • mletý římský kmín
  • 300 ml kuřecí vývar
  • 300 g černé fazole El Tequito
  • čerstvý koriandr

POSTUP

1. Do rozehřátého hrnce s olivovým olejem přidáme cibuli nakrájenou na menší kousky a česnek nadrobno a necháme zpěnit.

2. K orestovanému základu přidáme rýži, zarestujeme, osolíme, opepříme a ochutíme římským kmínem. Zarestovanou rýži podlijeme kuřecím vývarem a pod pokličkou necháme mírným plamenem vyvařit. Jakmile se tekutina vyvaří, vypneme plamen a necháme na teplém místě asi 20 minut odpočívat.

3. Černé fazole lehce rozmačkáme vidličkou a přisypeme k rýži. Přidáme nasekaný koriandr a dobře promícháme.

4. Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu nebo jen tak s volským okem.

Tip: Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte chilli.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 375 kcal, 11 g bílkovin, 50 g sacharidů, 13 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.