Hledáte recept na nejlepší chilli con carne? Roman Paulus přidává do tohoto tradičního pikantního mexického pokrmu tajnou surovinu. Podívejte se na video.
Hledáte recept na nejlepší chilli con carne? Roman Paulus přidává do tohoto tradičního pikantního mexického pokrmu tajnou surovinu. Podívejte se na video.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. V rozpálené pánvi s olejem orestujeme cibuli nakrájenou na menší kousky a česnek nadrobno, přidáme červenou papriku nakrájenou na kostičky a po chvíli také maso. Okořeníme oreganem, římským kmínem a chilli a necháme dobře orestovat.
2. Přidáme protlak, krátce orestujeme, přidáme mletou papriku a rajčata, podlijeme hovězím vývarem a dusíme doměkka.
Tip: Použít můžete také uzenou papriku.
3. Ke konci vaření přidáme červené fazole, osolíme a opepříme. Na závěr přidáme čokoládu, necháme ji rozpustit, zamícháme a přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
4. Podáváme s dušenou rýží a zakysanou smetanou.
Tip: Chuť pokrmu doladí čerstvý koriandr.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 687 kcal, 38 g bílkovin, 50 g sacharidů, 35 g tuků.