Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Chilli con carne

Hledáte recept na nejlepší chilli con carne? Roman Paulus přidává do tohoto tradičního pikantního mexického pokrmu tajnou surovinu. Podívejte se na video.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × velká cibule
  • 2 × stroužek česnek
  • 1 × červená paprika
  • 500 g mleté hovězí maso Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × lžička oregano Kania
  • 1 × lžička římský kmín
  • 1 × lžíce chilli Kania
  • 2 × lžíce rajčatový protlak Kania
  • 1 × lžička mletá paprika Kania
  • 400 g loupaná krájená rajčata Baresa
  • 500 ml hovězí vývar
  • 400 g červené fazole El Tequito
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 3 × kostička hořká čokoláda Fin Carré (74 % kakaa)
  • na podávání lahůdková cibulka
  • 400 g rýže Basmati Golden Sun
  • na podávání zakysaná smetana Pilos (18 % tuku)

POSTUP

1. V rozpálené pánvi s olejem orestujeme cibuli nakrájenou na menší kousky a česnek nadrobno, přidáme červenou papriku nakrájenou na kostičky a po chvíli také maso. Okořeníme oreganem, římským kmínem a chilli a necháme dobře orestovat. 

2. Přidáme protlak, krátce orestujeme, přidáme mletou papriku a rajčata, podlijeme hovězím vývarem a dusíme doměkka.

Tip: Použít můžete také uzenou papriku.

3. Ke konci vaření přidáme červené fazole, osolíme a opepříme. Na závěr přidáme čokoládu, necháme ji rozpustit, zamícháme a přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulkou. 

4. Podáváme s dušenou rýží a zakysanou smetanou.

Tip: Chuť pokrmu doladí čerstvý koriandr.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 687 kcal, 38 g bílkovin, 50 g sacharidů, 35 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.