Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Fazole vaříme 20 až 25 minut doměkka, scedíme a odložíme stranou. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na drobné kostičky, česnek na plátky, cibuli a pálivou papričku nasekáme najemno. Rozpálíme hrnec a cibuli s česnekem orestujeme s trochou olivového oleje. Po chvíli přidáme pálivou papričku a nakrájenou mrkev s celerem.
Když zelenina trošku změkne, přidáme mleté maso a dál restujeme. Ochutíme bobkovým listem, oreganem, solí a pepřem. Přilijeme krájená rajčata i se šťávou. Dusíme doměkka tak, aby se většina tekutiny odpařila. Nakonec přidáme ještě vařené fazole, sterilovanou kukuřici a důkladně promícháme.
Tortilly krátce opečeme na suché pánvi z obou stran. Dáváme pozor, aby se nespálily. Naplníme částí připraveného ragú, které ještě posypeme polovinou nastrouhaného sýra ementál a srolujeme. Naplněné tortilly rozkrojíme na poloviny a vložíme do pekáče. Tortilly v pekáči potřeme zbylým ragú a posypeme nastrouhaným sýrem ementál. Vložíme zapéct do předehřáté trouby na 210 °C pod gril na 8 až 10 minut.
Ledový salát omyjeme a natrháme do misky na menší kousky. Přidáme na poloviny nakrájená omytá cherry rajčata, dochutíme 2 lžícemi olivového oleje, 2 lžícemi balsamica, solí a pepřem.
Vychladlé tortilly podáváme s pikantní salsa omáčkou a čerstvým salátem.