Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
O tom, jak chutná svíčková, má každý Čech jasnou představu. Marcel Ihnačák pojal svůj recept trochu jinak. Neprve vás naučí, jak maso správně očistit, prošpikovat, ale i restovat a dusit, aby bylo na talíři nádherně měkké. Smetanová omáčka, kterou k masu připravuje, sice klasickou svíčkovou připomíná, ale kromě toho navíc kombinuje chutě citronu, hořčice a sladkého menu. Podávat můžete například s bramborami s cibulkou či tradičně s houskovým knedlíkem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 297 kJ / 788 kcal
Bílkoviny
48,80 g
Tuky
33,90 g
Vláknina
10,00 g
Sůl
3,90 g
Sacharidy
69,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso podélně překrojíme, do masa uděláme zářezy a prošpikujeme ho slaninou. Osolíme a opepříme z obou stran a opečeme v rozpáleném hrnci s vepřovým sádlem. Mrkev a petržel nakrájíme na menší kousky a přidáme k masu. Přidáme nové koření a bobkové listy, poté cibuli nakrájenou na větší kousky a česnek na plátky a ochutíme tymiánem. Opečené maso vyndáme a ke směsi přidáme hořčici, med a bílé suché víno. Jakmile se z vína odpaří alkohol, podlijeme vývarem nebo vodou. Maso vrátíme zpět do hrnce, promícháme a vaříme pod pokličkou, až maso změkne.
02.Oloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka.
03.Uvařené maso vyndáme z hrnce, přikryjeme alobalem, omáčku přecedíme přes sítko zpět do hrnce a necháme provařit. Zahustíme jíškou, kterou připravíme smícháním smetany a mouky. Promícháme, přilijeme citronovou šťávu a podle chuti dosolíme.
04.V rozpálené pánvi s olejem a máslem opečeme dozlatova cibuli nakrájenou na proužky. Cibuli přilijeme k scezeným bramborám a promícháme.
05.Maso podáváme nakrájené na plátky a podáváme s bramborami a omáčkou posypané nasekanou listovou petrželí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT