Maso podélně překrojíme, do masa uděláme zářezy a prošpikujeme ho slaninou. Osolíme a opepříme z obou stran a opečeme v rozpáleném hrnci s vepřovým sádlem. Mrkev a petržel nakrájíme na menší kousky a přidáme k masu. Přidáme nové koření a bobkové listy, poté cibuli nakrájenou na větší kousky a česnek na plátky a ochutíme tymiánem. Opečené maso vyndáme a ke směsi přidáme hořčici, med a bílé suché víno. Jakmile se z vína odpaří alkohol, podlijeme vývarem nebo vodou. Maso vrátíme zpět do hrnce, promícháme a vaříme pod pokličkou, až maso změkne.
Oloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka.
Uvařené maso vyndáme z hrnce, přikryjeme alobalem, omáčku přecedíme přes sítko zpět do hrnce a necháme provařit. Zahustíme jíškou, kterou připravíme smícháním smetany a mouky. Promícháme, přilijeme citronovou šťávu a podle chuti dosolíme.
V rozpálené pánvi s olejem a máslem opečeme dozlatova cibuli nakrájenou na proužky. Cibuli přilijeme k scezeným bramborám a promícháme.
Maso podáváme nakrájené na plátky a podáváme s bramborami a omáčkou posypané nasekanou listovou petrželí.