Roman Paulus

Domácí uzení bez udírny

Jak udit maso, když nemáte udírnu? I to je možné! Jak na domácí uzení, se dozvíte ve videu Romana Pauluse. 


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • gril
  • alobal
  • dřevěné odštěpky nebo piliny

POSTUP

Uzení v grilu na dřevěné uhlí:

Použijí se namočené odštěpky tvrdého dřeva, které se můžou vhodit přímo do žhavého uhlí. Tím, že jsou namočené, vznikne kouř a odštěpky nezačnou hořet. Udit tak můžeme například lososa, kapra nebo přirozeně i maso, kde se ale bude jednat spíš o ovonění.

Uzení v plynovém grilu:

Udit lze i v plynovém grilu, dřevěné piliny však musíme vložit do speciální kapsy. Tu vytvoříme z alobalu, na který nasypeme piliny, zabalíme a uděláme nožem několik vpichů. Tento balíček potom umístíme nad hořák, čímž vznikne kouř.

V každém případě mluvíme o uzení teplým kouřem, udíme tedy kratší dobu než v klasické udírně. Po dokončení se jedná o hotový produkt určený k přímé konzumaci.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.