Domácí focaccia
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si nadýchanou italskou focacciu s křupavou kůrkou a voňavým rozmarýnem. Stačí pár základních surovin a trocha trpělivosti při kynutí. Poté stačí jen těsto přemístit na plech a upéct. Před pečením můžete focacciu posypat ještě rozmarýnem nebo sušenými rajčaty. Tato focaccia podle receptu Romana Pauluse je perfektní jako příloha, ale chutná skvěle i jen tak s olivovým olejem.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 7 g sušené droždí
  • 330 ml vlažná voda
  • 500 g hladká mouka
  • 15 g hrubozrnná sůl + na posypání
  • 40 g extra panenský olivový olej
  • na podsypání krupice

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 149 kJ / 275 kcal

Bílkoviny

6,60 g

Tuky

5,70 g

Vláknina

2,10 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

47,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Sušené droždí rozmícháme ve vlažné vodě. V míse smícháme mouku, sůl, olej a vodu s droždím, vypracujeme v hladké těsto a necháme nakynout.

02.Po nakynutí těsto ještě jednou zpracujeme na vále vysypaném krupicí, vytvarujeme a přemístíme do zapékací mísy vymaštěné olejem a necháme opět nakynout. Před pečením ještě těsto promícháme prsty pokapeme olivovým olejem a posypeme solí. Pečeme v troubě předehřáté na 230 °C asi 15 minut podle velikosti.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo