Kuchyně
Italská
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Připravte si nadýchanou italskou focacciu s křupavou kůrkou a voňavým rozmarýnem. Stačí pár základních surovin a trocha trpělivosti při kynutí. Poté stačí jen těsto přemístit na plech a upéct. Před pečením můžete focacciu posypat ještě rozmarýnem nebo sušenými rajčaty. Tato focaccia podle receptu Romana Pauluse je perfektní jako příloha, ale chutná skvěle i jen tak s olivovým olejem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 149 kJ / 275 kcal
Bílkoviny
6,60 g
Tuky
5,70 g
Vláknina
2,10 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
47,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Sušené droždí rozmícháme ve vlažné vodě. V míse smícháme mouku, sůl, olej a vodu s droždím, vypracujeme v hladké těsto a necháme nakynout.
02.Po nakynutí těsto ještě jednou zpracujeme na vále vysypaném krupicí, vytvarujeme a přemístíme do zapékací mísy vymaštěné olejem a necháme opět nakynout. Před pečením ještě těsto promícháme prsty pokapeme olivovým olejem a posypeme solí. Pečeme v troubě předehřáté na 230 °C asi 15 minut podle velikosti.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT