Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Domácí focaccia

Připravte si nadýchanou italskou focacciu s křupavou kůrkou a voňavým rozmarýnem. Stačí pár základních surovin a trocha trpělivosti při kynutí. Poté stačí jen těsto přemístit na plech a upéct. Před pečením můžete focacciu posypat ještě rozmarýnem nebo sušenými rajčaty. Tato focaccia podle receptu Romana Pauluse je perfektní jako příloha, ale chutná skvěle i jen tak s olivovým olejem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 7 g sušené droždí
  • 330 ml vlažná voda
  • 500 g hladká mouka
  • 15 g hrubozrnná sůl + na posypání
  • 40 g extra panenský olivový olej
  • na podsypání krupice

POSTUP

Sušené droždí rozmícháme ve vlažné vodě. V míse smícháme mouku, sůl, olej a vodu s droždím, vypracujeme v hladké těsto a necháme nakynout.

Po nakynutí těsto ještě jednou zpracujeme na vále vysypaném krupicí, vytvarujeme a přemístíme do zapékací mísy vymaštěné olejem a necháme opět nakynout. Před pečením ještě těsto promícháme prsty pokapeme olivovým olejem a posypeme solí. Pečeme v troubě předehřáté na 230 °C asi 15 minut podle velikosti.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 271 kcal, 8 g bílkovin, 47 g sacharidů, 6 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.