Připravíme si polevu jako na perníčky. Cukr, bílek, citronovou šťávu a škrob nandáme do mísy a šleháme dotuha.
Tip: Polevu můžete obarvit rovnou gelovými barvami, nebo připravit bílé zdobení a následně ho v sáčku promíchat s vybranými prachovými barvami.
Nandáme do cukrářského sáčku a ustřihneme malou dírku.
Na pracovní ploše rozprostřeme ideálně dlouhý pruh pečicího papíru, na který stříkáme poměrně rovné čáry z jedné strany na druhou. Takto necháme do druhého dne uschnout.
Tip: Pohrajte si s tvary. K dlouhým čárám můžete prodat i tečky nebo srdíčka. Pokud jste zručnější, můžete zkusit i malé stromečky, zvonečky, sněhuláky, palčáky, čepice, duchy, oči, kytičky a jiné tvary. Vyrobíte je ruční tvorbou či pomocí malých ozdobných špiček (kytičky).
Druhý den vezmeme cukrářskou kartu či špachtli, kterou zaschlé pruhy z pečičího papíru stáhneme. Při tomto procesu se rovnou rozlámou na požadovaný tvar, případně je můžeme dolámat lehkým ručním prohrábnutím.
Zdobení dáváme na krémy ideálně těsně před podáváním, snadno totiž natahuje vodu. Na čokoládovou polevu těsně před zaschnutím.