Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Domácí brambůrky z horkovzdušné fritézy

Smažené chipsy nemusí být vždy nezdravá kalorická bomba. Připravte si domácí brambůrky v horkovzdušné fritéze podle receptu Romana Pauluse. Nejlépe budou chutnat, až budete fandit naší reprezentaci v důležitém zápase.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg moučné brambory
  • olej ve spreji
  • podle chuti sůl

POSTUP

Postup:

1. Brambory i se slupkou nastrouháme na mandolíně na nudličky. Nastrouhané brambory dobře propláchneme ve studené vodě, osušíme na utěrce a odsajeme přebytečnou vodu.

2. Nastrouhané brambory vsypeme do košíku horkovzdušné fritézy, zastříkneme olejem ve spreji a osolíme. Pečeme v předehřáté horkovzdušné fritéze na 180 °C asi 15 minut. 

Tip: Brambůrky můžete také okořenit, např. tymiánem.

3. Během pečení alespoň dvakrát zatřepeme košíkem a prohodíme, aby se brambůrky promíchaly. Ke konci je dobré brambůrky hlídat. Musí být hezky zlatavé a pěkně vypečené.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.