Smažené chipsy nemusí být vždy nezdravá kalorická bomba. Připravte si domácí brambůrky v horkovzdušné fritéze podle receptu Romana Pauluse. Nejlépe budou chutnat, až budete fandit naší reprezentaci v důležitém zápase.
Smažené chipsy nemusí být vždy nezdravá kalorická bomba. Připravte si domácí brambůrky v horkovzdušné fritéze podle receptu Romana Pauluse. Nejlépe budou chutnat, až budete fandit naší reprezentaci v důležitém zápase.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Brambory i se slupkou nastrouháme na mandolíně na nudličky. Nastrouhané brambory dobře propláchneme ve studené vodě, osušíme na utěrce a odsajeme přebytečnou vodu.
2. Nastrouhané brambory vsypeme do košíku horkovzdušné fritézy, zastříkneme olejem ve spreji a osolíme. Pečeme v předehřáté horkovzdušné fritéze na 180 °C asi 15 minut.
Tip: Brambůrky můžete také okořenit, např. tymiánem.
3. Během pečení alespoň dvakrát zatřepeme košíkem a prohodíme, aby se brambůrky promíchaly. Ke konci je dobré brambůrky hlídat. Musí být hezky zlatavé a pěkně vypečené.