Doba přípravy
15 min.
Obtížnost
Začátečník
Určitě se vám někdy stalo, že jste do nějakého receptu potřebovali spoustu citrusové šťávy a pak jste nevěděli, co udělat s přebytečnou kůrou. Vyhazovat ji by ale byla škoda! šéfkuchař Roman Paulus má skvělý trik, jak si kůru schovat na pozdější použití – stačí z ní vyrobit ochucený cukr. Postačí kůru rozmixovat s cukrem krystal a máte hotovo. Cukr pak můžete vysušit nebo ještě vlhký skladovat v lednici. Přijde vám vhod, až budete péct nějakou další sladkou dobrotu.
Energie
3 202 kJ / 765 kcal
Bílkoviny
3,70 g
Tuky
0,50 g
Vláknina
9,40 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
196,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bio citrusové plody omyjeme a osušíme. Kůru oloupeme pomocí škrabky na brambory tak, aby obsahovala co nejméně bílé dužiny. Vložíme do kuchyňského sekáčku a krátce rozsekáme. Přidáme cukr a ještě jednou rozsekáme.
02.Takto připravený cukr můžeme usušit a skladovat v uzavíratelné nádobě, případně vložíme rovnou do uzavíratelné nádoby a skladujeme v lednici.
Tento způsob se skvěle hodí na zpracování většího množství citrusů. Cukr působí jako konzervant a prodlouží tak trvanlivost kůry.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT